Кексчета "Пиня колада"

Кексчета "Пиня колада"

Начин на приготвяне:

1. В една купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, кокосовите стърготини и захарта. В друга купа разбийте яйцата, добавете кокосовото мляко, олиото и рома, разбъркайте.
2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност.
3. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 2/3 от обема им със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Извадете ги от гнездата и ги оставете да изстинат.
4. За крема разбийте в купичка  жълтъците с брашното и малко ананасов сок, до получаването на кашичка. Останалия ананасовия сок сипете в тенджерка заедно със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Щом сместа заври, добавете жълтъцитеи бъркайте сместа с помощта на тел в продължение на 5 минути. Изсипете крема върху метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете ананасовия крем и разбийте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
6. Обелете и нарежете ананаса на малки кубчета. В купичка сипете конфитюра от ананас и добавете парченцата ананас и разбъркайте. В сух тиган запечете до златисто кокосовите стърготини.
7. Шприцовайте маслен крем върху всяко кексче, под формата на спирала. Поставете по малко от ананаса върху него. Поръсете с кокосови стърготини.

Продукти

  • 200 г брашно
  • 7 г бакпулвер
  • 220 г захар
  • 100 г кокосови стърготини
  • 1 яйце
  • 180 мл кокосово мляко
  • 60 мл слънчогледово олио
  • 25 мл ром

За масления крем:

  • 1 шушулка ванилия
  • 250 мл сок от ананас
  • 40 г захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • 250 г меко масло
  • 50 г пудра захар

Допълнително:

  • 200 г ананас
  • 2 с.л. конфитюр от ананас
  • 20 г кокосови стърготини

Свързани рецепти