Кексчета "Пиня колада"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В една купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, кокосовите стърготини и захарта. В друга купа разбийте яйцата, добавете кокосовото мляко, олиото и рома, разбъркайте.
2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност.
3. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 2/3 от обема им със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Извадете ги от гнездата и ги оставете да изстинат.
4. За крема разбийте в купичка жълтъците с брашното и малко ананасов сок, до получаването на кашичка. Останалия ананасовия сок сипете в тенджерка заедно със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Щом сместа заври, добавете жълтъцитеи бъркайте сместа с помощта на тел в продължение на 5 минути. Изсипете крема върху метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете ананасовия крем и разбийте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
6. Обелете и нарежете ананаса на малки кубчета. В купичка сипете конфитюра от ананас и добавете парченцата ананас и разбъркайте. В сух тиган запечете до златисто кокосовите стърготини.
7. Шприцовайте маслен крем върху всяко кексче, под формата на спирала. Поставете по малко от ананаса върху него. Поръсете с кокосови стърготини.
2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност.
3. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 2/3 от обема им със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Извадете ги от гнездата и ги оставете да изстинат.
4. За крема разбийте в купичка жълтъците с брашното и малко ананасов сок, до получаването на кашичка. Останалия ананасовия сок сипете в тенджерка заедно със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Щом сместа заври, добавете жълтъцитеи бъркайте сместа с помощта на тел в продължение на 5 минути. Изсипете крема върху метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкавост. Добавете ананасовия крем и разбийте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
6. Обелете и нарежете ананаса на малки кубчета. В купичка сипете конфитюра от ананас и добавете парченцата ананас и разбъркайте. В сух тиган запечете до златисто кокосовите стърготини.
7. Шприцовайте маслен крем върху всяко кексче, под формата на спирала. Поставете по малко от ананаса върху него. Поръсете с кокосови стърготини.
Продукти
- 200 г брашно 7 г бакпулвер 220 г захар 100 г кокосови стърготини 1 яйце 180 мл кокосово мляко 60 мл слънчогледово олио 25 мл ромЗа масления крем:1 шушулка ванилия 250 мл сок от ананас 40 г захар 2 жълтъка 2 с.л. брашно 250 г меко масло 50 г пудра захарДопълнително:200 г ананас 2 с.л. конфитюр от ананас 20 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери