Кексчета "Червено кадифе"
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. За кексчетата отделете белтъците и жълтъците. Разбийте маслото със захартас помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете жълтъците и ваниловия екстракт и разбъркайте.
2. Добавете сухите съставки, като ги пресявате - брашно, нишесте, какао, бакпулвер, сол. Разбъркайте на ниска скорост до хомогенност. Към киселото мляко добавете червената боя и разбъркайте. Добавете сместа в купата и разбъркайте отново на ниска скорост. В купичка смесете содата и оцета, за да шупнат. Добавете ги към кексовата смес.
3. Разбийте белтъците с щипка сол на ръка до образуването на връхчета. Добавете ги на порции към сместа, като разбърквате внимателно докато се поемат напълно. Веднага разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини, в която сте поставили предварително хартиени кошнички. Пълнете 2/3 от обема им. Печете кексчетата впредварително загрята фурна ан 180 градуса 20 минути. След това извадете кексчетата и ги оставете да изстинат добре върху решетка.
4. За глазурата поставете купа на водна баня. В купата сипете захарта, 2 с.л. вода и белтъците. Разбивайте с помощта на тел докато се получи полуплътна пяна. След това прехвърлете сместа в купа, добавете щипка сол и разбийте с миксер на висока скорост около 3 минути. Трябва да се получи твърда пяна.
5. Прехвърлете пяната в шприц с гладък накрайник. Шприцовайте пяна върху всяко кексче. Украсете със захаросани розови листа. За целта малки листенца от роза се намазват от двете страни с белтък, след това се овалват в захар, изтръсква се излишната. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене и се оставят да изсъхнат.
2. Добавете сухите съставки, като ги пресявате - брашно, нишесте, какао, бакпулвер, сол. Разбъркайте на ниска скорост до хомогенност. Към киселото мляко добавете червената боя и разбъркайте. Добавете сместа в купата и разбъркайте отново на ниска скорост. В купичка смесете содата и оцета, за да шупнат. Добавете ги към кексовата смес.
3. Разбийте белтъците с щипка сол на ръка до образуването на връхчета. Добавете ги на порции към сместа, като разбърквате внимателно докато се поемат напълно. Веднага разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини, в която сте поставили предварително хартиени кошнички. Пълнете 2/3 от обема им. Печете кексчетата впредварително загрята фурна ан 180 градуса 20 минути. След това извадете кексчетата и ги оставете да изстинат добре върху решетка.
4. За глазурата поставете купа на водна баня. В купата сипете захарта, 2 с.л. вода и белтъците. Разбивайте с помощта на тел докато се получи полуплътна пяна. След това прехвърлете сместа в купа, добавете щипка сол и разбийте с миксер на висока скорост около 3 минути. Трябва да се получи твърда пяна.
5. Прехвърлете пяната в шприц с гладък накрайник. Шприцовайте пяна върху всяко кексче. Украсете със захаросани розови листа. За целта малки листенца от роза се намазват от двете страни с белтък, след това се овалват в захар, изтръсква се излишната. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене и се оставят да изсъхнат.
Продукти
- 100 г меко масло 1 ч.л. ванилов екстракт 2 яйца 175 мл кисело мляко 0.5 ч.л. червена боя за хранителни цели 175 г брашно 25 г царевично нишесте 1 ч.л. бакпулвер 1 с.л. какао щипка сол 1 ч.л. бял винен оцет 1 ч.л. сода бикарбонат 200 г захарЗа глазурата:4 белтъка 250 г захар щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки