Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното, бакпулвера, канелата и индийското орехче и ги разбъркайте.
2. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна кексова форма. Постелете хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън формата.
3. В тенджерка загрейте млякото и захарта. Бъркайте докато захарта се разтопи и дръпнете сместа преди да заври.
4. Изсипете топлото мляко на струйка към сухите продукти, като едновременно разбивате с миксер.
5. Изсипете кексовата смес във формата и печете 1 час и 30 минути на 170 градуса.
6. Поднесете кекса, нарязан на филии и масло за мазане.
2. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна кексова форма. Постелете хартия за печене така, че краищата и да стърчат извън формата.
3. В тенджерка загрейте млякото и захарта. Бъркайте докато захарта се разтопи и дръпнете сместа преди да заври.
4. Изсипете топлото мляко на струйка към сухите продукти, като едновременно разбивате с миксер.
5. Изсипете кексовата смес във формата и печете 1 час и 30 минути на 170 градуса.
6. Поднесете кекса, нарязан на филии и масло за мазане.
Продукти
- 500 г брашно
- 7 г бакпулвер
- 500 г кафява захар
- 2 ч.л. канела
- 2 ч.л. индийско орехче
- 500 мл прясно мляко