Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс със смокини и маскарпоне с ванилия

категория 0/5
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете дъното и стените на форма с диаметър 20 см. Постелете дъното на формата с хартия за печене.
2. Разбийте мекото масло с дървена лъжица, след това добавете захарта и разбъркайте енергично. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко.
3. Добавете смлените канела и кардамон, а след това и брашното и бакпулвера. Разбъркайте.
4. Нарежете смокинити на тънки резенчета, като отделите 4 цели смокини. Добавете нарязаните смокини към кексовата смес и разбъркайте.
5. Изсипете сместа във форма и я загладете. Разрежете отделените смокини на две и ги подредете отгоре, като ги натиснете в тестото. Поръсете с филираните бадеми. Печете кекса 35-40 минути.
6. Извадете поизстиналия кекс от формата и го поставете в поднос. Набучете го на няколко места с дървено шишче и го полейте с мед.
7. За крема смесете маскарпонето с пудрата захар, щипка смлян кардамон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбъркайте добре.
8. Поднесете парче кекс със смокини със супена лъжица маскарпоне.

* Кексът може да се приготви с нарязани ябълки, нектарини или боровинки.

За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Донал Скиан