Кекс с тиквички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смесете в купа брашното с канелата и бакпулвера.
2. В друга купа разбийте яйцата с двата вида захар до пухкавост с помощта на тел. След това добавете вътрешността на шушулката ванилия и олиото. Добавете и настърганата тиквичка и разбъркайте.
3. Добавете сухите продукти към яйчената смес малко по малко, като бъркате с шпатула. Добавете солта и нарязаните ядки, както и стафидите. Разбъркайте.
4. Намаслете хубаво форма за кекс, постелете я с хартия за печене и изсипете сместа така, че да запълните 2/3 от обема и. Поръсете с тиквени семки и го изпечете на 170 градуса за 1 час.
2. В друга купа разбийте яйцата с двата вида захар до пухкавост с помощта на тел. След това добавете вътрешността на шушулката ванилия и олиото. Добавете и настърганата тиквичка и разбъркайте.
3. Добавете сухите продукти към яйчената смес малко по малко, като бъркате с шпатула. Добавете солта и нарязаните ядки, както и стафидите. Разбъркайте.
4. Намаслете хубаво форма за кекс, постелете я с хартия за печене и изсипете сместа така, че да запълните 2/3 от обема и. Поръсете с тиквени семки и го изпечете на 170 градуса за 1 час.
Продукти
- 50 г стафиди 175 г настъргана тиквичка 260 г брашно 1 ч.л. канела 1 щипка сол 1 ч.л. бакпулвер 2 яйца 120 г бяла захар 110 г светлокафява захар 1 шушулка ванилия 130 мл слънчогледово олио 50 г орехи 3 с.л. белени тиквени семки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове