Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа брашното с канелата и бакпулвера.
2. В друга купа разбийте яйцата с двата вида захар до пухкавост с помощта на тел. След това добавете вътрешността на шушулката ванилия и олиото. Добавете и настърганата тиквичка и разбъркайте.
3. Добавете сухите продукти към яйчената смес малко по малко, като бъркате с шпатула. Добавете солта и нарязаните ядки, както и стафидите. Разбъркайте.
4. Намаслете хубаво форма за кекс, постелете я с хартия за печене и изсипете сместа така, че да запълните 2/3 от обема и. Поръсете с тиквени семки и го изпечете на 170 градуса за 1 час.

Продукти

  • 50 г стафиди
  • 175 г настъргана тиквичка
  • 260 г брашно
  • 1 ч.л. канела
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 яйца
  • 120 г бяла захар
  • 110 г светлокафява захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 130 мл слънчогледово олио
  • 50 г орехи
  • 3 с.л. белени тиквени семки

Свързани рецепти