Кекс с шоколадови десертчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
2. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене така, че краищата и да стърчат над формата.
3. Изсипете 1/3 от кексовата смес във формата и я разстелете. Подредете половината минибарчета по средата, по две едно до друго. Изсипете още 1/3 от кексовата смес и я разстелете. Подредете втори ред от шоколадовите десертчета. Покрийте с останалата кексова смес. Печете кекса 1 час в предвалително загрята фурна на 175 градуса.
4. Разтопете на водна баня белия и черния шоколад, по отделно. Пресипете всеки вид шоколад в шприц за еднократна употреба или фунийка от хартия за печене с тънко отрязано крайче.
5. Извадете поизстиналия кекс от формата и шприцовайте върху него тънка спираловидна нишка първо от кафявия шоколад, а после от белия шоколад.
2. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене така, че краищата и да стърчат над формата.
3. Изсипете 1/3 от кексовата смес във формата и я разстелете. Подредете половината минибарчета по средата, по две едно до друго. Изсипете още 1/3 от кексовата смес и я разстелете. Подредете втори ред от шоколадовите десертчета. Покрийте с останалата кексова смес. Печете кекса 1 час в предвалително загрята фурна на 175 градуса.
4. Разтопете на водна баня белия и черния шоколад, по отделно. Пресипете всеки вид шоколад в шприц за еднократна употреба или фунийка от хартия за печене с тънко отрязано крайче.
5. Извадете поизстиналия кекс от формата и шприцовайте върху него тънка спираловидна нишка първо от кафявия шоколад, а после от белия шоколад.
Продукти
- 300 г меко масло 300 г захар 6 яйца 300 г брашно 16 мини шоколадови десертчетаЗа украса:50 г бял шоколад 50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери