Кекс с шоколадови десертчета
1. Разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
2. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене така, че краищата и да стърчат над формата.
3. Изсипете 1/3 от кексовата смес във формата и я разстелете. Подредете половината минибарчета по средата, по две едно до друго. Изсипете още 1/3 от кексовата смес и я разстелете. Подредете втори ред от шоколадовите десертчета. Покрийте с останалата кексова смес. Печете кекса 1 час в предвалително загрята фурна на 175 градуса.
4. Разтопете на водна баня белия и черния шоколад, по отделно. Пресипете всеки вид шоколад в шприц за еднократна употреба или фунийка от хартия за печене с тънко отрязано крайче.
5. Извадете поизстиналия кекс от формата и шприцовайте върху него тънка спираловидна нишка първо от кафявия шоколад, а после от белия шоколад.

Продукти

  • 300 г меко масло 300 г захар 6 яйца 300 г брашно 16 мини шоколадови десертчетаЗа украса:50 г бял шоколад 50 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички