Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс с шоколадови десертчета

категория 5/5
1. Разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
2. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене така, че краищата и да стърчат над формата.
3. Изсипете 1/3 от кексовата смес във формата и я разстелете. Подредете половината минибарчета по средата, по две едно до друго. Изсипете още 1/3 от кексовата смес и я разстелете. Подредете втори ред от шоколадовите десертчета. Покрийте с останалата кексова смес. Печете кекса 1 час в предвалително загрята фурна на 175 градуса.
4. Разтопете на водна баня белия и черния шоколад, по отделно. Пресипете всеки вид шоколад в шприц за еднократна употреба или фунийка от хартия за печене с тънко отрязано крайче.
5. Извадете поизстиналия кекс от формата и шприцовайте върху него тънка спираловидна нишка първо от кафявия шоколад, а после от белия шоколад.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен