Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс с шоколад и орехи в тиган

категория 0/5
1. В огнеупорен тиган сипете водата и олиото и оставете сместа да завр. Добавете маслото и бъркайте леко, докато то се разтопи.
2. В купа смесете брашното с какаото, бакпулвера и захарта и разбъркайте. 3. Дръпнете тигана от огъня и добавете млякото. След това добавете сухите пордукти и яйцето и бъркайте внимателно докато сместа стане гладка. Пъхнете тигана в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
4. Сложете орехите в тавичка и ги изпечете за 10 минути на 180 градуса - може едновременно с кейка.
5. за шоколадовия топинг разтопете маслото в тенджерка и добавете какаото и млякото и разбъркайте. След това добавете пудрата захар на порции, като бъркате с помощта на тел, за да стане сместа гладка. Накрая добавете нарязаните орехи и разбъркайте.
6. Изсипете шоколадовия топинг върху изпечения и леко изстинал кекс. Отгоре поръсете няколко начупени ядки орехи. Поднесете кекса направо в тигана.
7. За соса от кисело мляко смесете млякото с конфитюра от боровинки и настърганата лимонова кора. Разбъркайте. Поднесете като гарнитура към кекса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен