Кекс с шоколад и цвекло
1. Смелете цвеклото в блендер.
2. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите стъклена купа с нарязан или начупен шоколад в нея върху тенджера с вряща вода.
3. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете олиото. Добавете и брашното с какаото и разбъркайте. Добавете пярето от цвекло, разбъркайте. След това добавете шоколада и отново разбъркайте, но бърз%D

Продукти

  • 250 г сварено червено цвекло 100 г натурален шоколад 3 яйца 280 г захар 240 мл слънчогледово олио 30 г какао 250 г брашно 2 ч.л. бакпулверЗа шоколадовия ганаш:200 г натурален шоколад 240 мл течна сметанаЗа украса:100 г натурален шоколад 2 с.л. захар 1 купа лед на кубчета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички