Начин на приготвяне:
1. Смелете цвеклото в блендер.
2. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите стъклена купа с нарязан или начупен шоколад в нея върху тенджера с вряща вода.
3. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете олиото. Добавете и брашното с какаото и разбъркайте. Добавете пярето от цвекло, разбъркайте. След това добавете шоколада и отново разбъркайте, но бърз%D
2. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите стъклена купа с нарязан или начупен шоколад в нея върху тенджера с вряща вода.
3. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете олиото. Добавете и брашното с какаото и разбъркайте. Добавете пярето от цвекло, разбъркайте. След това добавете шоколада и отново разбъркайте, но бърз%D
Продукти
- 250 г сварено червено цвекло
- 100 г натурален шоколад
- 3 яйца
- 280 г захар
- 240 мл слънчогледово олио
- 30 г какао
- 250 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
За шоколадовия ганаш:
- 200 г натурален шоколад
- 240 мл течна сметана
За украса:
- 100 г натурален шоколад
- 2 с.л. захар
- 1 купа лед на кубчета