Кекс с шоколад и цвекло

Кекс с шоколад и цвекло

Начин на приготвяне:

1. Смелете цвеклото в блендер.
2. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите стъклена купа с нарязан или начупен шоколад в нея върху тенджера с вряща вода.
3. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете олиото. Добавете и брашното с какаото и разбъркайте. Добавете пярето от цвекло, разбъркайте. След това добавете шоколада и отново разбъркайте, но бърз%D

Продукти

  • 250 г сварено червено цвекло
  • 100 г натурален шоколад
  • 3 яйца
  • 280 г захар
  • 240 мл слънчогледово олио
  • 30 г какао
  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер

За шоколадовия ганаш:

  • 200 г натурален шоколад
  • 240 мл течна сметана

За украса:

  • 100 г натурален шоколад
  • 2 с.л. захар
  • 1 купа лед на кубчета

Свързани рецепти