Кекс с шоколад и цвекло
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Смелете цвеклото в блендер.
2. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите стъклена купа с нарязан или начупен шоколад в нея върху тенджера с вряща вода.
3. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете олиото. Добавете и брашното с какаото и разбъркайте. Добавете пярето от цвекло, разбъркайте. След това добавете шоколада и отново разбъркайте, но бърз%D
2. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите стъклена купа с нарязан или начупен шоколад в нея върху тенджера с вряща вода.
3. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете олиото. Добавете и брашното с какаото и разбъркайте. Добавете пярето от цвекло, разбъркайте. След това добавете шоколада и отново разбъркайте, но бърз%D
Продукти
- 250 г сварено червено цвекло 100 г натурален шоколад 3 яйца 280 г захар 240 мл слънчогледово олио 30 г какао 250 г брашно 2 ч.л. бакпулверЗа шоколадовия ганаш:200 г натурален шоколад 240 мл течна сметанаЗа украса:100 г натурален шоколад 2 с.л. захар 1 купа лед на кубчета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем