Кекс с рикота и лимон
Рецепта от: Силвия Колока
1. Разбийте яйцата със захарта до изсветляване на сместа. Добавете зехтина и разбъркайте.
2. Добавете рикотата и фино настърганата лимонова кора. Разбъркайте до хомогенност. Добавете ликьор по желание.
3. Добавете брашното, както и фино смлените бадеми. Разбъркайте. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. Накрая добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
4. Намаслете вътрешността на кръгла форма за кекс с дупка и поръсете с брашно, изтръскайте излишното. Изсипете кексовата смес във формата. Печете в предварително загрята фурна 35-40 минути.
5. Оставете кекса да се охлади 5-10 минути във формата, след това го извадете. Поръсете с пудра захар.
Продукти
- 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 200 г захар
- 4 с.л. зехтин
- 170 г рикота
- 210 г брашно с набухвател
- 70 г бадемово брашно
- 2 био лимона, настъргана кора
- 1 лимон, сок
- 1/2 шушулка ванилия
- 1 с.л. амарето
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни