Подготовка
1. Разбийте с миксер яйцата и жълтъците със захарта до побеляване.
2. На тънка струйка прибавете олиото, а след това и киселото мляко.
3. Изцедете нарязаните и накиснати в коняк цитрусови кори и ги сложете в яйчната смес.
4. Прибавете с леко бъркане брашното, пресято с бакпулвера и ванилията.
5. Накрая сложете накълцаните орехи и локума, нарязан на малки парченца.
6. Намаслете кексова форма и я посипете с брашно. Изсипете тестото и изпечете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса фурна.
7. Изстиналият кекс сложете в кръгла чиния. Р
2. На тънка струйка прибавете олиото, а след това и киселото мляко.
3. Изцедете нарязаните и накиснати в коняк цитрусови кори и ги сложете в яйчната смес.
4. Прибавете с леко бъркане брашното, пресято с бакпулвера и ванилията.
5. Накрая сложете накълцаните орехи и локума, нарязан на малки парченца.
6. Намаслете кексова форма и я посипете с брашно. Изсипете тестото и изпечете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса фурна.
7. Изстиналият кекс сложете в кръгла чиния. Р
Продукти
- 2 яйца
- 2 жълтъка
- 150 г захар
- 100 мл олио
- 200 г кисело мляко
- 240 г брашно
- 0.5 пакетче бакпулвер
- 2 ванилии
- 100 г орехи
- 100 г захаросани цитрусови корички
- 2 супени лъжици коняк
- 1 кутия обикновен локум
- 2 белтъка
- 50 г захар