Начин на приготвяне:
1. В купа сипете олиото. Добавете яйцата, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, киселото мляко и фина или пудра захар. Разбъркайте с тел.
2. Добавете брашното, като го пресявате през сито и разбъркайте.
3. Намаслете хубаво кръгла форма с дупка и изсипете сместа в нея. Тръснете леко, за да се разпредели сместа. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
4. За глазурата смесете в купа кристална захар и лимонов сок. Разбъркайте леко.
5. След като изпечения кекс е починал няколко минути го обърнете върху чиния. С помощта на лъжица нанесете глазурата върху кекса. Тя ще се стече по кекса.
2. Добавете брашното, като го пресявате през сито и разбъркайте.
3. Намаслете хубаво кръгла форма с дупка и изсипете сместа в нея. Тръснете леко, за да се разпредели сместа. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
4. За глазурата смесете в купа кристална захар и лимонов сок. Разбъркайте леко.
5. След като изпечения кекс е починал няколко минути го обърнете върху чиния. С помощта на лъжица нанесете глазурата върху кекса. Тя ще се стече по кекса.
Продукти
- 180 мл слънчогледово олио
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. настъргана лимонова кора
- 375 г захар
- 280 г пълномаслено кисело мляко
- 2 ч.ч. брашно с набухвател
- 2 яйца
За глазурата:
- 120 г захар
- 60 мл лимонов сок