Начин на приготвяне:

1. В купа сипете олиото. Добавете яйцата, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, киселото мляко и фина или пудра захар. Разбъркайте с тел.
2. Добавете брашното, като го пресявате през сито и разбъркайте.
3. Намаслете хубаво кръгла форма с дупка и изсипете сместа в нея. Тръснете леко, за да се разпредели сместа. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
4. За глазурата смесете в купа кристална захар и лимонов сок. Разбъркайте леко.
5. След като изпечения кекс е починал няколко минути го обърнете върху чиния. С помощта на лъжица нанесете глазурата върху кекса. Тя ще се стече по кекса.

Продукти

  • 180 мл слънчогледово олио
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • 375 г захар
  • 280 г пълномаслено кисело мляко
  • 2 ч.ч. брашно с набухвател
  • 2 яйца

За глазурата:

  • 120 г захар
  • 60 мл лимонов сок

Свързани рецепти