Рецептата за този кекс е изключително лесна за приготвяне. Основната съставка на кекса е кондензираното мляко, което прави вкуса му наситен и плътен. Глазурата на кекса също е от кондензирано мляко.

Продукти

  • 1 ч.ч. безсолно масло
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 3 големи яйца
  • 3/4 подсладено кондензирано мляко
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 1/3 ч.ч. брашно
  • 3/4 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • За глазурата:
  • 1/2 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
  • 1 ч.л. червен винен оцет
  • 1 лайм, настъргана кора
  • 1/2 лайм, сок

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, за около 5-8 минути.
  • 2. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте.
  • 3. В купичка чукнете яйцата и добавете към тях ваниловия екстракт. Добавете яйцата едно по едно към сместа от масло и захар, при непрекъснато разбиване. След това добавете кондензираното мляко на струйка и продължете разбиването.
  • 4. Накрая добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност.
  • 5. Изсипете сместа в предварително намаслена правоъгълна форма за кекс (23х 13 см) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 60 минути.
  • 6. За глазурата загрейт в тенджерка кондензираното мляко. Добавете оцета, фино настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте и след 1 минута дръпнете от огъня.
  • 7. Излейте глазурата върху изстивалия от 15 минути кекс. Оставете 5-10 минути на стайна температура и нарежете на парчета.

Свързани рецепти

Виж всички