Кекс с кондензирано мляко
Рецепта от: Марта Стюарт
Рецептата за този кекс е изключително лесна за приготвяне. Основната съставка на кекса е кондензираното мляко, което прави вкуса му наситен и плътен. Глазурата на кекса също е от кондензирано мляко.
Продукти
- 1 ч.ч. безсолно масло
- 1/2 ч.ч. захар
- 3 големи яйца
- 3/4 подсладено кондензирано мляко
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 1 1/3 ч.ч. брашно
- 3/4 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- За глазурата:
- 1/2 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
- 1 ч.л. червен винен оцет
- 1 лайм, настъргана кора
- 1/2 лайм, сок
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, за около 5-8 минути.
- 2. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте.
- 3. В купичка чукнете яйцата и добавете към тях ваниловия екстракт. Добавете яйцата едно по едно към сместа от масло и захар, при непрекъснато разбиване. След това добавете кондензираното мляко на струйка и продължете разбиването.
- 4. Накрая добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност.
- 5. Изсипете сместа в предварително намаслена правоъгълна форма за кекс (23х 13 см) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 60 минути.
- 6. За глазурата загрейт в тенджерка кондензираното мляко. Добавете оцета, фино настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте и след 1 минута дръпнете от огъня.
- 7. Излейте глазурата върху изстивалия от 15 минути кекс. Оставете 5-10 минути на стайна температура и нарежете на парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Найджела Лоусън
Торта "Павлова" с вкус на капучино
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел