Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Понеделник, 26 октомври от 09:05 | Понеделник, 26 октомври от 09:35

Начин на приготвяне:

1. За тестото разбийте с помощта на тел яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и маковото семе.

2. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги към сместа за кекса и разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно продълговата форма. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.

3. За сиропа сипете водата, захарта и настърганата кора на лайм в тенджерка. Оставете сместа да заври и дръпнете от огъня.

4.  Изпеченият кекс оставете да изстине за 5 минути. Полейте го с топлия сироп, лъжица по лъжица, както е във формата.

5. Извадете кекса върху поднос и го поръсете с маково семе и фино настъргана кора от лайм.

Продукти

За сиропа:

200 мл вода

100 г захар

1 лайм, настъргана кора

 

За тестото:

3 яйца размер L

250 г захар

50 г кисело мляко

90 мл слънчогледово олио

175 г брашно

7 г бакпулвер

50 г маково семе

1 лимон, настъргана коа

 

Свързани рецепти