1. За тестото разбийте с помощта на тел яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и маковото семе.

2. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги към сместа за кекса и разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно продълговата форма. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.

3. За сиропа сипете водата, захарта и настърганата кора на лайм в тенджерка. Оставете сместа да заври и дръпнете от огъня.

4.  Изпеченият кекс оставете да изстине за 5 минути. Полейте го с топлия сироп, лъжица по лъжица, както е във формата.

5. Извадете кекса върху поднос и го поръсете с маково семе и фино настъргана кора от лайм.

Продукти

  • За сиропа:
  • 200 мл вода
  • 100 г захар
  • 1 лайм, настъргана кора
  • За тестото:
  • 3 яйца размер L
  • 250 г захар
  • 50 г кисело мляко
  • 90 мл слънчогледово олио
  • 175 г брашно
  • 7 г бакпулвер
  • 50 г маково семе
  • 1 лимон, настъргана коа

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички