Кекс с кисело мляко, мак и сироп от лайм
Рецепта от: Франсишко Морейра
1. За тестото разбийте с помощта на тел яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и маковото семе.
2. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги към сместа за кекса и разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно продълговата форма. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.
3. За сиропа сипете водата, захарта и настърганата кора на лайм в тенджерка. Оставете сместа да заври и дръпнете от огъня.
4. Изпеченият кекс оставете да изстине за 5 минути. Полейте го с топлия сироп, лъжица по лъжица, както е във формата.
5. Извадете кекса върху поднос и го поръсете с маково семе и фино настъргана кора от лайм.
Продукти
- За сиропа:
- 200 мл вода
- 100 г захар
- 1 лайм, настъргана кора
- За тестото:
- 3 яйца размер L
- 250 г захар
- 50 г кисело мляко
- 90 мл слънчогледово олио
- 175 г брашно
- 7 г бакпулвер
- 50 г маково семе
- 1 лимон, настъргана коа
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад