Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс с южни плодове и ядки

категория 0/5
1. Премахнете дръжките на сушените смокини и ги нарежете на дребно. нарежете и кайсиите. Сложете ги в купа заедно със стафидите и сушения касис. Залейте ги с рома и ги оставете за 30 минути.
2. Разбийте мекото масло със захарта на ръка до гладкост. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате. Смесете в чиния брашното със содата и след това ги добавете към сместа. Разбъркайте.
3. Изцедете сушените плодове и ги добавете към кексовото тесто. Добавете и филираните бадеми. Разбъркайте.
4. Намажете с масло плитка правоъгълна форма за кекс с подвижно дъно /с размери 35х11 см/. Изсипете сместа и я загладете. Печете кекса 30 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса. Наблюдавайте кекса по време на печене.
5. В тенджерка загрейте меда и добавете филираните бадеми и нарязаните лешници и разбъркайте за няколко секунди. Нанесете глазурата върху изпечения кекс и го върнете за още 15 минути във фурната.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен