Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс с ябълки и стафиди

категория 0/5
1. Бланширайте стафидите в съд с малко гореща вода за 1 минута. Прецедете ги и ги сложете в купичка и върху тях излейте рома.
2. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс. Постелете формата с хартия за печене.
3. С помощта на миксер разбийте маслото с пудрата захар. След това добавете яйцата едно по едно. Накрая добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Добавете стафидите с рома и разбъркайте на ръка.
4. Обелете ябълките. Едната ябълка нарежете на кубчета, а другите две на резени.
5. Изсипете половината тесто във формата. Подредете резените ябълки плътно един до друг. Отгоре изсипете другата половина кексова смес. По краищата наредете плътно едно до друго кубчетата. Печете кекса на 160 градуса 60 минути.
6. Загрейте в съд кайсиевия конфитюр с малко вода. С четка нанесете сместа по повърхността на кекса, за да му придаде блясък.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен