Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс с ябълки и бадеми

категория 0/5
1. За основата смелете фино бадемите в блендер. Добавете яйцата наведнъж при тях  и захарта. Смелете отново до хомогенна смес.
2. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Сложете ги в тенджерка, настържете кората на лимона, а след това изтискайте сока му. Добавете бяла тръстикова захар и разбъркайте. Оставете ябълките да врат 8 минути.
3. Добавете ябълките в блендера при бадемово-яйчената смес. Смелете
3. Намажете с масло кръгла, леко конична, форма /диаметър 24 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и печете кекса 40 минути на 165 градуса.
4. За ваниловия крем разбийте на ръка сметаната с пудрата азахар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
5. Обърнете изпечения сладкиш върху поднос. Поднесете парче кекс, гарниран със супена лъжица сметанов крем. Украсете с листенце мента.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен