Кекс с ябълки и бадеми
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За основата смелете фино бадемите в блендер. Добавете яйцата наведнъж при тях и захарта. Смелете отново до хомогенна смес.
2. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Сложете ги в тенджерка, настържете кората на лимона, а след това изтискайте сока му. Добавете бяла тръстикова захар и разбъркайте. Оставете ябълките да врат 8 минути.
3. Добавете ябълките в блендера при бадемово-яйчената смес. Смелете
3. Намажете с масло кръгла, леко конична, форма /диаметър 24 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и печете кекса 40 минути на 165 градуса.
4. За ваниловия крем разбийте на ръка сметаната с пудрата азахар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
5. Обърнете изпечения сладкиш върху поднос. Поднесете парче кекс, гарниран със супена лъжица сметанов крем. Украсете с листенце мента.
2. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Сложете ги в тенджерка, настържете кората на лимона, а след това изтискайте сока му. Добавете бяла тръстикова захар и разбъркайте. Оставете ябълките да врат 8 минути.
3. Добавете ябълките в блендера при бадемово-яйчената смес. Смелете
3. Намажете с масло кръгла, леко конична, форма /диаметър 24 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и печете кекса 40 минути на 165 градуса.
4. За ваниловия крем разбийте на ръка сметаната с пудрата азахар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
5. Обърнете изпечения сладкиш върху поднос. Поднесете парче кекс, гарниран със супена лъжица сметанов крем. Украсете с листенце мента.
Продукти
- 3 ябълки 1 лимон настъргана кора и сок 300 г бяла тръстикова захар 375 г филирани бадеми 8 яйцаЗа крема:150 г заквасена сметана 2 с.л. пудра захар 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери