Кекс с ябълки и бадеми

Кекс с ябълки и бадеми

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете фино бадемите в блендер. Добавете яйцата наведнъж при тях  и захарта. Смелете отново до хомогенна смес.
2. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Сложете ги в тенджерка, настържете кората на лимона, а след това изтискайте сока му. Добавете бяла тръстикова захар и разбъркайте. Оставете ябълките да врат 8 минути.
3. Добавете ябълките в блендера при бадемово-яйчената смес. Смелете
3. Намажете с масло кръгла, леко конична, форма /диаметър 24 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и печете кекса 40 минути на 165 градуса.
4. За ваниловия крем разбийте на ръка сметаната с пудрата азахар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
5. Обърнете изпечения сладкиш върху поднос. Поднесете парче кекс, гарниран със супена лъжица сметанов крем. Украсете с листенце мента.

Продукти

  • 3 ябълки
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 300 г бяла тръстикова захар
  • 375 г филирани бадеми
  • 8 яйца

За крема:

  • 150 г заквасена сметана
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 шушулка ванилия

Свързани рецепти