Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс с банани и фъстъци

категория 0/5
1. Разтопете маслото.
2. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
3. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, канелата и джинджифила и разбъркайте.
4. Обелете бананите, намачкайте ги с вилица на пюре и ги добавете при брашното. добавете разбитата смес от яйца и захар, както и разтопеното масло. Разбъркайте внимателно до хомогенност. След това енергично разбърквайте в продължение на 10 секунди.
5. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Поръсете фъстъците върху сместа. Печете кекса в предварително загрят фурна на 170 градуса 70 минути.
6. За глазурата сипете белтъка в голяма купа и добавете пудрата захар. Разбърквайте с  помощта на тел до образуването на гладка и полутечна смес. направете две фунийки от хартия за печене. в едната сипете половината бяла глазура. Към останалата смес в купата добавете какаото и разбъркайте. Пресипете кафявата глазура в другата фунийка. Отрежете крайчетата на фунийките.
7. Украсете кекса с вълнички от двете глазури.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен