Кекс с банани и фъстъци
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разтопете маслото.
2. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
3. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, канелата и джинджифила и разбъркайте.
4. Обелете бананите, намачкайте ги с вилица на пюре и ги добавете при брашното. добавете разбитата смес от яйца и захар, както и разтопеното масло. Разбъркайте внимателно до хомогенност. След това енергично разбърквайте в продължение на 10 секунди.
5. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Поръсете фъстъците върху сместа. Печете кекса в предварително загрят фурна на 170 градуса 70 минути.
6. За глазурата сипете белтъка в голяма купа и добавете пудрата захар. Разбърквайте с помощта на тел до образуването на гладка и полутечна смес. направете две фунийки от хартия за печене. в едната сипете половината бяла глазура. Към останалата смес в купата добавете какаото и разбъркайте. Пресипете кафявата глазура в другата фунийка. Отрежете крайчетата на фунийките.
7. Украсете кекса с вълнички от двете глазури.
2. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
3. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, канелата и джинджифила и разбъркайте.
4. Обелете бананите, намачкайте ги с вилица на пюре и ги добавете при брашното. добавете разбитата смес от яйца и захар, както и разтопеното масло. Разбъркайте внимателно до хомогенност. След това енергично разбърквайте в продължение на 10 секунди.
5. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Поръсете фъстъците върху сместа. Печете кекса в предварително загрят фурна на 170 градуса 70 минути.
6. За глазурата сипете белтъка в голяма купа и добавете пудрата захар. Разбърквайте с помощта на тел до образуването на гладка и полутечна смес. направете две фунийки от хартия за печене. в едната сипете половината бяла глазура. Към останалата смес в купата добавете какаото и разбъркайте. Пресипете кафявата глазура в другата фунийка. Отрежете крайчетата на фунийките.
7. Украсете кекса с вълнички от двете глазури.
Продукти
- 275 г кафява захар 2 яйца 2 банана 290 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. канела щипка смлян джинджифил 145 г масло 100 г сурови белени фъстъциЗа глазурата:1 белтък 200 г пудра захар 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери