Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните според указанията на пакета. Прецедете ги и ги измийте със студена течаща вода.
2. Нарежете гъбите на филийки, а чесънът на много ситно. Запържете гъбите в тиган с малко олио за 5 минути. Накрая добавете чесъна и овкусете със сол и черен пипер.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната и половината настърган кашкавал. Овкусете с малко сол и черен пипер. Добавете в купата запържените гъби и хубаво изцедените макарони. Разбъркайте внимателно.
4. Намажете хубаво стените и дъното на правоъгълна форма за кекс с масло. Изсипете известно количество галета на дъното на формата и нанесете с потръскване от нея и по стените. Изсипете сместа във формата и я притиснете хубаво към дъното. Поръсете отгоре с останалото количество кашкавал и печете кекса 40 минути на 180 градуса.
5. Направете салата от разрязани на половинки чери домати, кубчета чушка и лук и едро нарязан босилек. Начупете сиренето и овкусете с оцет и зехтин.
6. Поднесете парчета топъл кекс със салата от домати.
Къси макарони с гъби, сметана и кашкавал, но под формата на кекс

Продукти

За кекса:

  • 350 г пълнозърнести макарони
  • 1 бучка масло
  • 250 г гъби
  • различни видове
  • 1 скилидка чесън
  • 150 г кашкавал
  • сол и пипер
  • 130 мл течна сметана
  • 4 яйца

За салатата:

  • 250 г чери домати
  • 0.5 връзка босилек
  • 1 жълта чушка
  • 100 г козе сирене
  • зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • 1 глава червен лук

Свързани рецепти