Кекс от макарони
1. Сварете макароните според указанията на пакета. Прецедете ги и ги измийте със студена течаща вода.
2. Нарежете гъбите на филийки, а чесънът на много ситно. Запържете гъбите в тиган с малко олио за 5 минути. Накрая добавете чесъна и овкусете със сол и черен пипер.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната и половината настърган кашкавал. Овкусете с малко сол и черен пипер. Добавете в купата запържените гъби и хубаво изцедените макарони. Разбъркайте внимателно.
4. Намажете хубаво стените и дъното на правоъгълна форма за кекс с масло. Изсипете известно количество галета на дъното на формата и нанесете с потръскване от нея и по стените. Изсипете сместа във формата и я притиснете хубаво към дъното. Поръсете отгоре с останалото количество кашкавал и печете кекса 40 минути на 180 градуса.
5. Направете салата от разрязани на половинки чери домати, кубчета чушка и лук и едро нарязан босилек. Начупете сиренето и овкусете с оцет и зехтин.
6. Поднесете парчета топъл кекс със салата от домати.
Къси макарони с гъби, сметана и кашкавал, но под формата на кекс

Продукти

  • За кекса:350 г пълнозърнести макарони 1 бучка масло 250 г гъби различни видове 1 скилидка чесън 150 г кашкавал сол и пипер 130 мл течна сметана 4 яйцаЗа салатата:250 г чери домати 0.5 връзка босилек 1 жълта чушка 100 г козе сирене зехтин 1 с.л. оцет 1 глава червен лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички