Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кекс от макарони

категория 0/5
1. Сварете макароните според указанията на пакета. Прецедете ги и ги измийте със студена течаща вода.
2. Нарежете гъбите на филийки, а чесънът на много ситно. Запържете гъбите в тиган с малко олио за 5 минути. Накрая добавете чесъна и овкусете със сол и черен пипер.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната и половината настърган кашкавал. Овкусете с малко сол и черен пипер. Добавете в купата запържените гъби и хубаво изцедените макарони. Разбъркайте внимателно.
4. Намажете хубаво стените и дъното на правоъгълна форма за кекс с масло. Изсипете известно количество галета на дъното на формата и нанесете с потръскване от нея и по стените. Изсипете сместа във формата и я притиснете хубаво към дъното. Поръсете отгоре с останалото количество кашкавал и печете кекса 40 минути на 180 градуса.
5. Направете салата от разрязани на половинки чери домати, кубчета чушка и лук и едро нарязан босилек. Начупете сиренето и овкусете с оцет и зехтин.
6. Поднесете парчета топъл кекс със салата от домати.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен