Кейкчета с абатско сирене
1. Залейте стафидите с гореща вода и ги оставете в продължение на 10-15 минути.
2. В купа смесете брашното /може да използвате и бяло/ със солта и бакпулвера и разбъркайте. В друга купа смесете яйцата, меда, олиото и тъмната бира /трапистка бира - тъмна бира, произвеждана от монаси/. Разбъркайте хубаво.
3. Добавете течните продукти към сухите, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула. Бъркайте докато сместа стане хомогенна.
4. Изцедете и подсушете стафидите и ги добавете в кексовото тесто. Нарежете твърдо сирене /тип Гауда, Грюер, Чедър/ на малки кубчета и ги добавете към тестото.
5. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 3/4 от обема им с кексово тесто. Печете кейкчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. След това ги оставете да изстинат.
6. За салатата разрежете бялата цикория /ендивия/ на две и изрежете твърдата и бяла част, която е горчива. След това я нарежете на ивички. Сложете я в купа. Обелете и нарежете ябълката на кубчета. Нарежете орехите на едро, а лука - на ситно. Добавете майонеза и разбъркайте до равномерно и разпределяне върху продуктите.
7. Гарнирайте кейкчетата с по 1 с.л. от салатата.

Продукти

  • За кейкчетата::50 г стафиди 250 г пълнозърнесто брашно 9 г бакпулвер щипка сол 2 яйца 300 мл тъмна бира 40 г мед 150 г твърдо сиренеЗа салатата:2 глави цикория 1 зелена ябълка 50 г сурови орехи 0.5 връзка див лук 3 с.л. нискомаслена майонеза

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички