Кейк с манго и лайм
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. Разрежете добре узряло манго на две. Извадете костилката му. Направете разрези от вътрешната страна на всяка половина първо в едната, а след това в другата посока, да се получи решетка. Избутайте вътрешността навън така, че кубчетата плод да паднат сами. Измерете 250 г плод, а след това го нарежете много на ситно, почти на пюре.
2. В купа разбъркайте енергично мекото масло с 200 г захар с помощта на дървена лъжица. Добавете фино настърганата кора на предварително добре измития и подсушен лайм. Разбъркайте.
3. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично.
4. Пресейте брашното заедно с бакпулвера върху сместа. Разбъркайте внимателно до хомогенност.
5. Изтискайте сока на лайма и го смесете с 75 г захар.
6. Намаслете форма с пружина /с диаметър 16-18 см/ и изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 50-60 минути. Проверете готовността на кекса, като го прободете с клечка или шиш.
7. Щом извадите изпечения кекс, надупчете го с шиш на много места и го полейте със сместа от сок от лайм и захар. Оставете сладкиша да изстине.
8. Поднесете със следобедния чай. Запарвайте черния чай с вода с температура 100 градуса, а белия и зеления с вода с температура 70 градуса.
2. В купа разбъркайте енергично мекото масло с 200 г захар с помощта на дървена лъжица. Добавете фино настърганата кора на предварително добре измития и подсушен лайм. Разбъркайте.
3. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично.
4. Пресейте брашното заедно с бакпулвера върху сместа. Разбъркайте внимателно до хомогенност.
5. Изтискайте сока на лайма и го смесете с 75 г захар.
6. Намаслете форма с пружина /с диаметър 16-18 см/ и изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 50-60 минути. Проверете готовността на кекса, като го прободете с клечка или шиш.
7. Щом извадите изпечения кекс, надупчете го с шиш на много места и го полейте със сместа от сок от лайм и захар. Оставете сладкиша да изстине.
8. Поднесете със следобедния чай. Запарвайте черния чай с вода с температура 100 градуса, а белия и зеления с вода с температура 70 градуса.
Продукти
- 100 г масло 200 г захар 1 лайм настъргана кора и сок 2 яйца 125 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 250 г манго 75 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки