Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кейк с манго и лайм

категория 0/5
1. Разрежете добре узряло манго на две. Извадете костилката му. Направете разрези от вътрешната страна на всяка половина първо в едната, а след това в другата посока, да се получи решетка. Избутайте вътрешността навън така, че кубчетата плод да паднат сами. Измерете 250 г плод, а след това го нарежете много на ситно, почти на пюре.
2. В купа разбъркайте енергично мекото масло с 200 г захар с помощта на дървена лъжица. Добавете фино настърганата кора на предварително добре измития и подсушен лайм. Разбъркайте.
3. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично.
4. Пресейте брашното заедно с бакпулвера върху сместа. Разбъркайте внимателно до хомогенност.
5. Изтискайте сока на лайма и го смесете с 75 г захар.
6. Намаслете форма с пружина /с диаметър 16-18 см/ и изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 50-60 минути. Проверете готовността на кекса, като го прободете с клечка или шиш.
7. Щом извадите изпечения кекс, надупчете го с шиш на много места и го полейте със сместа от сок от лайм и захар. Оставете сладкиша да изстине.
8. Поднесете със следобедния чай. Запарвайте черния чай с вода с температура 100 градуса, а белия и зеления с вода с температура 70 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Рейчъл Алън