Кейк с ябълки, круши и ядки

Кейк с ябълки, круши и ядки

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. в кладенчето чукнете яйцето, добавете маслото, захарта и солта. С пръсти разбъркайте продуктите в кладенчетои постепенно ги смесете с брашното. Омесете гладко и меко тесто, оформете го на топка, сплескайте я, увийте я в прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 30 минути.
2. Обелете ябълките и крушите, почистете ги от семки и ги нарежете на резени или кубчета. Поставете ги в купа, добавете захарта, канелата и царевичното нишесте. Разбъркайте хубаво.
3. Намаслете дъното и стените на кръгла форма или тавичка с диаметър 31 см. Разточете тънко тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го във формата и го напаснете по дъното и стените и. С помощта на кръгъл нож за пица изрежете 1 см от тестото по цялата обиколка на формата. надупчете тестото по дъното и поръсете с 2 с.л. галета, като я разпределите равномерно. Изсипете плодовия пълнеж, разпределете го и го притиснете добре към дъното. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
4. Сипете ядките в тавичка без ядките шам-фъстък и ги запечете за 15 минути на 180 градуса. Щом изстинат, добавете ядките шам-фъстък и разбъркайте.
5. За глазурата накиснете в студена вода желатина за 10 минути. Сипете водата, захарта и кайсиевото сладко в тенджерка. Разбъркайте докато захарта се разтопи и дръпнете от огъня. Добавете изтискания набъбнал желатин и разбъркайте докато той се разтвори.
6. Поставете изстиналия пай върху поднос. Върху него разпределете ядките. С помощта на четка нанесете желатиновата глазура върху ядките.

Продукти

За тестото:

  • 300 г брашно
  • 200 г студено масло
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.л. сол
  • 100 г захар
  • 2 с.л. галета

За пълнежа:

  • 4 круши
  • 4 ябълки
  • 150 г кафява захар
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. царевично нишесте

Допълнително:

  • 2 листа желатин
  • 1 лимон
  • сок
  • 170 мл вода
  • 100 г захар
  • 140 г кайсиево сладко
  • 150 г бадеми
  • 150 г кашу
  • 150 г белени лешници
  • 150 г макадамия
  • 150 г орехи
  • 150 г ядки шам-фъстък

Свързани рецепти