Кейк с джинджифил

Кейк с джинджифил

Начин на приготвяне:

1. В една купа смесете брашното, бакпулвера и смления джинджифил. Разбъркайте хубаво.
2. в друга купа сложете яйцата и доста мекото масло ги рзбъркайте. добавете захарта и сладкото от джинджифил и разбъркайте.
3. Добавете сухите съставки към течните. Разбъркайте енергично до гладкост. Добавете орехите и разбъркайте.
4. Намажете с масло правогълъна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я загладете. Печете кекса 1 час в предварително загрята фурна на 160 градуса.
5. Загрейте сладкото от джинджифил с малко вода и разбъркайте. Намажете кекса отгоре с глазурата. Поръсете с филирани бадеми.

Продукти

  • 175 г меко масло
  • 175 г тъмнокафява захар
  • 100 г сладко от джинджифил
  • 3 яйца
  • 225 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 100 г орехи пекан
  • 3 с.л. сладко от джинджифил
  • 100 г запечени филирани бадеми

Свързани рецепти