Кейк с джинджифил
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В една купа смесете брашното, бакпулвера и смления джинджифил. Разбъркайте хубаво.
2. в друга купа сложете яйцата и доста мекото масло ги рзбъркайте. добавете захарта и сладкото от джинджифил и разбъркайте.
3. Добавете сухите съставки към течните. Разбъркайте енергично до гладкост. Добавете орехите и разбъркайте.
4. Намажете с масло правогълъна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я загладете. Печете кекса 1 час в предварително загрята фурна на 160 градуса.
5. Загрейте сладкото от джинджифил с малко вода и разбъркайте. Намажете кекса отгоре с глазурата. Поръсете с филирани бадеми.
2. в друга купа сложете яйцата и доста мекото масло ги рзбъркайте. добавете захарта и сладкото от джинджифил и разбъркайте.
3. Добавете сухите съставки към течните. Разбъркайте енергично до гладкост. Добавете орехите и разбъркайте.
4. Намажете с масло правогълъна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я загладете. Печете кекса 1 час в предварително загрята фурна на 160 градуса.
5. Загрейте сладкото от джинджифил с малко вода и разбъркайте. Намажете кекса отгоре с глазурата. Поръсете с филирани бадеми.
Продукти
- 175 г меко масло 175 г тъмнокафява захар 100 г сладко от джинджифил 3 яйца 225 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. смлян джинджифил 100 г орехи пекан 3 с.л. сладко от джинджифил 100 г запечени филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове