Кейк с козе сирене Сендре

Продукти

  • 150 г козе сирене Сендре (или друг вид сирене със силен вкус – Камамбер Рокфор Бри) 200 мл сметана 200 г брашно 2 ч.л. бакпулвер 50 г стафиди 3 яйца 1 глава лук настъргано сирене или кашкавал 150 g bloem 150 g havermout 150 g suiker 150 g boter 1 mespunt zoutЗа гарнитура0.5 брой круша 0.5 брой ябълка брой захар брой сол брой черен пипер

Начин на приготвяне:

  • За гарнитура подготвяме зелена салата, задушени круши и ябълки. Слагаме в тигана по равно масло и олио. Добавяме парчетата круши и ябълки, обръщаме ги, добавяме щипка сол, лъжичка обикновена захар и малко черен пипер. Поднасяме резенчета кекс, пресни листа салата и плодовете, полети с лъжичка винегрет. Изсипваме в намазана с масло тефлонова форма и поръсваме отгоре с малко сирене. С дръжката на лъжица правим улейче през средата по дължина – така кейкът ще се надигне равномерно. Печем на 200 градуса, докато се зачерви. Добавяме лука, начупеното сирене и разбъ

Свързани рецепти

Виж всички