Кейк с козе сирене Сендре
Продукти
- 150 г козе сирене Сендре (или друг вид сирене със силен вкус – Камамбер Рокфор Бри) 200 мл сметана 200 г брашно 2 ч.л. бакпулвер 50 г стафиди 3 яйца 1 глава лук настъргано сирене или кашкавал 150 g bloem 150 g havermout 150 g suiker 150 g boter 1 mespunt zoutЗа гарнитура0.5 брой круша 0.5 брой ябълка брой захар брой сол брой черен пипер
Начин на приготвяне:
- За гарнитура подготвяме зелена салата, задушени круши и ябълки. Слагаме в тигана по равно масло и олио. Добавяме парчетата круши и ябълки, обръщаме ги, добавяме щипка сол, лъжичка обикновена захар и малко черен пипер. Поднасяме резенчета кекс, пресни листа салата и плодовете, полети с лъжичка винегрет. Изсипваме в намазана с масло тефлонова форма и поръсваме отгоре с малко сирене. С дръжката на лъжица правим улейче през средата по дължина – така кейкът ще се надигне равномерно. Печем на 200 градуса, докато се зачерви. Добавяме лука, начупеното сирене и разбъ
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне