Подготовка
За гарнитура подготвяме зелена салата, задушени круши и ябълки. Слагаме в тигана по равно масло и олио. Добавяме парчетата круши и ябълки, обръщаме ги, добавяме щипка сол, лъжичка обикновена захар и малко черен пипер. Поднасяме резенчета кекс, пресни листа салата и плодовете, полети с лъжичка винегрет. Изсипваме в намазана с масло тефлонова форма и поръсваме отгоре с малко сирене. С дръжката на лъжица правим улейче през средата по дължина – така кейкът ще се надигне равномерно. Печем на 200 градуса, докато се зачерви. Добавяме лука, начупеното сирене и разбъ
Продукти
- 150 г козе сирене Сендре (или друг вид сирене със силен вкус – Камамбер
- Рокфор
- Бри)
- 200 мл сметана
- 200 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 50 г стафиди
- 3 яйца
- 1 глава лук
- настъргано сирене или кашкавал
- 150 g bloem
- 150 g havermout
- 150 g suiker
- 150 g boter
- 1 mespunt zout
За гарнитура
- 0.5 брой круша
- 0.5 брой ябълка
- брой захар
- брой сол
- брой черен пипер