Кейк с козе сирене Сендре

Кейк с козе сирене Сендре

Подготовка

За гарнитура подготвяме зелена салата, задушени круши и ябълки. Слагаме в тигана по равно масло и олио. Добавяме парчетата круши и ябълки, обръщаме ги, добавяме щипка сол, лъжичка обикновена захар и малко черен пипер. Поднасяме резенчета кекс, пресни листа салата и плодовете, полети с лъжичка винегрет. Изсипваме в намазана с масло тефлонова форма и поръсваме отгоре с малко сирене. С дръжката на лъжица правим улейче през средата по дължина – така кейкът ще се надигне равномерно. Печем на 200 градуса, докато се зачерви. Добавяме лука, начупеното сирене и разбъ

Продукти

  • 150 г козе сирене Сендре (или друг вид сирене със силен вкус – Камамбер
  • Рокфор
  • Бри)
  • 200 мл сметана
  • 200 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 50 г стафиди
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • настъргано сирене или кашкавал
  • 150 g bloem
  • 150 g havermout
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 1 mespunt zout

За гарнитура

  • 0.5 брой круша
  • 0.5 брой ябълка
  • брой захар
  • брой сол
  • брой черен пипер

Свързани рецепти