1. Разрежете главите чесън на две, по хоризонтал и ги сварете на пара за около 10-15 минути, докато омекнат.
  2. Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в купа на блендер. Добавете филенцата аншоа заедно с олиото, 2 с.л. зехтин и майонеза. Пасирайте до получаването на гладък крем.
  3. Почистете кефала от вътрешностите и люспите. След това отстранете главите и филетирайте рибите. Отстранете и кожата на филетата.
  4. Кожата подредете върху силиконова подложка, като я разстилате. Поръсете със сол и покрийте с втора силиконова подложка, притиснете леко. Поставете в тава и печете на 180 градуса 15 минути. След като я извадите от фурната, поставете я върху кухненска хартия.
  5. Нарежете всяко филе риба на три парчета и набучете на дървено шишче. Поставете шишчетата в купа и ги овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Запечете шишчетата на грил-тиган за кратко.
  6. Измийте и подсушете листата тученица. Поставете ги в купа и овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.
  7. Сервирайте шишчета от кефал върху салата от тученица. Гарнирайте със соса от чесън и чипса от кожата.

Продукти

  • 2 глави чесън
  • 100 г солена аншоа
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 кг пресен кефал
  • 1 с.л. майонеза
  • ½ кг тученица
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички