Кефал на шиш
Рецепта от: Давид Скоко
- Разрежете главите чесън на две, по хоризонтал и ги сварете на пара за около 10-15 минути, докато омекнат.
- Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в купа на блендер. Добавете филенцата аншоа заедно с олиото, 2 с.л. зехтин и майонеза. Пасирайте до получаването на гладък крем.
- Почистете кефала от вътрешностите и люспите. След това отстранете главите и филетирайте рибите. Отстранете и кожата на филетата.
- Кожата подредете върху силиконова подложка, като я разстилате. Поръсете със сол и покрийте с втора силиконова подложка, притиснете леко. Поставете в тава и печете на 180 градуса 15 минути. След като я извадите от фурната, поставете я върху кухненска хартия.
- Нарежете всяко филе риба на три парчета и набучете на дървено шишче. Поставете шишчетата в купа и ги овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Запечете шишчетата на грил-тиган за кратко.
- Измийте и подсушете листата тученица. Поставете ги в купа и овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.
- Сервирайте шишчета от кефал върху салата от тученица. Гарнирайте със соса от чесън и чипса от кожата.
Продукти
- 2 глави чесън
- 100 г солена аншоа
- зехтин
- сол и черен пипер
- 1 кг пресен кефал
- 1 с.л. майонеза
- ½ кг тученица
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне