Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на осминки. Поставете го в блендер заедно с листата магданоз. Поръсете със сол и пасирайте фино.
2. Поставете каймата в купа и добавете смлените лук и магданоз към нея. Добавете и доматеното пюре и пюрето от чушки. Овкусете с черен пипер и омесете добре каймата с ръце.
3. Намаслете тава с малко зехтин и изсипете каймата в нея. Разстелете я равномерно по дъното, като оформите и нисък ръб.
4. Нарежете доматите на парчета и ги подредете върху каймата. Нарежете сладки чорбаджийски чушки на парчета и ги подредете между доматите. Измийте и подсушете картофа. Нарежете го на много тънки кръгчета. Подредете ги облегнати върху резените домати.
5. В купа сипете по 1 с.л. доматено пюре и пюре от чушки. Добавете около 100 мл вода и 1-.2 с.л. зехтин и разбъркайте до гладкост. Полейте равномерно със соса зеленчуците. Поръсете с листа магданоз. Печете кебапа в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
6. Поднесете триъгълно парче кебап, като го полеете с малко сос и зехтин. Поръсете с черен пипер.

Продукти

  • 750 г говежда кайма
  • 2 глави лук
  • 1 връзка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • 3 щипки сол
  • 1 с.л. паста от чушки
  • 1 с.л. доматено пюре
  • прясно смлян черен пипер
  • зехтин
  • 2 домата
  • 4 чорбаджийски чушки
  • 1 картоф

За соса:

  • 1 с.л. паста от чушки
  • 1 с.л. доматено пюре
  • вода
  • зехтин

Свързани рецепти