1. За тестото сипете брашното в голяма купа и добавете щедра щипка сол към него. Добавете нарязаното на малки кулчета масло (със стайна температура) и с пръсти смесете продуктите, докато се получат маслени трохи. Добавете вода на струйка и омесете, докато се получи топка. Извадете тестото върху набрашнен плот и леко го омесете. Оформете на диск, увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 20 минути.

2. За пълнежа загрейте зехтин в дълбок тиган и в него запържете нарязания на ситно лук за около 4-6 минути, докато започне да омеква. Добавете настърганата скилидка чесън и каймата. Запържете за 5-6 минути, като разделяте каймата на песъчинки. Добавете доматеното пюре и брашното. Запържете за 2-3 минути. Добавете кафяв сос и сос Уорчестър, налейте телешкия бульон. разбъркайте. Добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи, разбъркайте и гответе на умерен огън 10 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязания магданоз.

3. Разточете 2/3 от тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма (35х25 см). Прехвърлете тестото в дълбока тавичка и притиснете към дъното и стените. Изрежете излишното тесто с помощта на нож. Изсипете изстиналия пълнеж върху тестото и го разпределете равномерно. Разточете останалото тесто и покрийте тавичката. По краищата притиснете с вилица. Ако желаете, направете декорация от останалото тесто. Намажете тестото отгоре с разбито яйце с прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

4. Сервирайте парче от пая с гарнитура от варени до хрупкавост броколи и зелен фасул. Полейте със сос.

Продукти

  • За тестото:
  • 400 г брашно
  • щипка сол
  • 200 г масло
  • 3-5 с.л. студена вода
  • 1 яйце
  • 1-2 с.л. прясно мляко
  • За пълнежа:
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 750 г телешка кайма
  • 2 с.л. брашно
  • 400 мл телешки бульон
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. кафяв сос
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 2 големи картофа
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички