Катми (Гофрети)
Рецепта от: Божана Кацарова
Тази рецепта за катми ще ви изненада с разнообразието от текстури. Хрупкавото тесто, пълнено с крем от крема сирене и бисквити накрая се залива с нежен шоколадов ганаш.
1. За тестото за катмите сипете в купа брашното, содата, солта и захарта. Разбъркайте и добавете прясното мляко и яйцата. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете разтопеното масло и разбъркайте. Сместа трябва да е лепкава. Пресипете я в пош със звездовиден накрайник.
2. За плънката сипете крема сиренето в купичка. Добавете предварително натрошените какаови бисквити и кафявата захар. Разбъркайте. Добавете боровинки и разбъркайте отново. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
3. Загрейте грил-тиган и разтопете в него 1 пълна с.л. кокосово масло. Шприцовайте от сместа за катми /около 2 с.л./ на малки кръгчета. Пържете до златисто от двете страни.
4. Напълнете всяка катмичка, като шприцовате от пълнежа отсрани.
5. За шоколадовия ганаш сипете течната сметана в тенджерка и добавете 10 г масло. Загрейте. В купичка сложете нарязания на ситно шоколад. Залейте с горещата сметана и разбъркайте докато той се разтопи. Добавете замразените малини и продължете да разбърквате докато сместа се охлади.
6. Потопете всяка катма до половината в шоколадовия ганаш, а след това и в натрошени какаови бисквити. Подредете гофретите (катмите) върху тънък слой от пълнеж от крема сирене. Гарнирайте с плодове личи от консерва, потопени в шоколадов ганаш. Катми рецепта.
Продукти
- 490 г брашно
- 360 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 1 с.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. сол
- 2 с.л. захар
- 60 мл разтопено масло
- 100 г крема сирене
- 100 г какаови бисквити
- 1 с.л. кафява захар
- 50 г замразени малини
- кокосово масло
- 30 г шоколад
- 50 мл течна сметана
- 10 г масло
- За декорация:
- личи от консерва
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови