Късър с червено цвекло

Късър с червено цвекло
Предаване: Турска кухня с РефикаГледайте в: Понеделник, 8 юни, 20:00 | Вторник, 9 юни, 02:40

Начин на приготвяне:

1. Сипете булгура в голяма купа и го залейте с вряла вода, колкото да го покрие. Похлупете с чиния и оставете да поеме водата за окло 10 минути.

2. Добавете маринованото цвекло. С ръце намачкайте много добре булгура и цвеклото. По време на мачкането добавете сока от туршията.

3. Добавете доматено пюре, пюре от чушки и подправките - двата вида червен пипер, бахара и солта. Продължете да мачкате със силеа. Добавете лимоновия сок, соса от нар и зехтина. Продължете да мачкате.

4. Накрая добавете нарязаните на едро листа рукола заедно с нарязания на кръгчета пресен лук. Разбъркайте.

Продукти

1 ч.ч. булгур

1 1/2 ч.ч. мариновано варено червено цвекло

5 с.л. сок от туршията

3 стръка пресен лук

1/2 връзка рукола

1 ч.л. доматено пюре

1, ч.л. пюре от чушки

1 ч.л. сладък червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. смлян бахар

1/2 лимон, сок

2 с.л. сос от нар

6 с.л. зехтин

 

 

Свързани рецепти