Късър с червено цвекло
Рецепта от: Рефика Биргюл
1. Сипете булгура в голяма купа и го залейте с вряла вода, колкото да го покрие. Похлупете с чиния и оставете да поеме водата за окло 10 минути.
2. Добавете маринованото цвекло. С ръце намачкайте много добре булгура и цвеклото. По време на мачкането добавете сока от туршията.
3. Добавете доматено пюре, пюре от чушки и подправките - двата вида червен пипер, бахара и солта. Продължете да мачкате със силеа. Добавете лимоновия сок, соса от нар и зехтина. Продължете да мачкате.
4. Накрая добавете нарязаните на едро листа рукола заедно с нарязания на кръгчета пресен лук. Разбъркайте.
Продукти
- 1 ч.ч. булгур
- 1 1/2 ч.ч. мариновано варено червено цвекло
- 5 с.л. сок от туршията
- 3 стръка пресен лук
- 1/2 връзка рукола
- 1 ч.л. доматено пюре
- 1, ч.л. пюре от чушки
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. смлян бахар
- 1/2 лимон, сок
- 2 с.л. сос от нар
- 6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"