Късър с червено цвекло

1. Сипете булгура в голяма купа и го залейте с вряла вода, колкото да го покрие. Похлупете с чиния и оставете да поеме водата за окло 10 минути.

2. Добавете маринованото цвекло. С ръце намачкайте много добре булгура и цвеклото. По време на мачкането добавете сока от туршията.

3. Добавете доматено пюре, пюре от чушки и подправките - двата вида червен пипер, бахара и солта. Продължете да мачкате със силеа. Добавете лимоновия сок, соса от нар и зехтина. Продължете да мачкате.

4. Накрая добавете нарязаните на едро листа рукола заедно с нарязания на кръгчета пресен лук. Разбъркайте.

Продукти

  • 1 ч.ч. булгур
  • 1 1/2 ч.ч. мариновано варено червено цвекло
  • 5 с.л. сок от туршията
  • 3 стръка пресен лук
  • 1/2 връзка рукола
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 1, ч.л. пюре от чушки
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. смлян бахар
  • 1/2 лимон, сок
  • 2 с.л. сос от нар
  • 6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички