Картофки с майонеза
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За кексовото тесто разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер. Добавете вътрешността на шушулката ванилия. След това добавете едно по едно яйцата, като не спирате да разбивате. Накрая добавете настърганата лимонова кора и брашното.
2. Намажете с масло квадратна дълбока тавичка, покрийте дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я изпечете на 175 градуса за 45 минути.
3. Извадете кекса, отстранете хартията от дъното му и го разрежете наполовина. След това нарежете всяка половина на еднакви филии, а след това филиите на по-тънки парчета, пръчки и ги наредете в голяма плоска тава.
4. Направете смес за намазване като разбиете продуктите в купа. С помощта на четка нанесете тази смес върху "картофките". Запечете ги във фурната до златисто за около 15 минути.
5. Наредете "картофките" във хартиени фунийки, поставени на стойки.
6. За "майонезата" направете сладкарски крем и го оставете да изстине върху плосък съд. След това смесете студения крем с предварително леко разбитата сметана. Сложете по 1 с.л. върху всяка порцийка "картофки".
Това печиво е подходящо за детско парти.
2. Намажете с масло квадратна дълбока тавичка, покрийте дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и я изпечете на 175 градуса за 45 минути.
3. Извадете кекса, отстранете хартията от дъното му и го разрежете наполовина. След това нарежете всяка половина на еднакви филии, а след това филиите на по-тънки парчета, пръчки и ги наредете в голяма плоска тава.
4. Направете смес за намазване като разбиете продуктите в купа. С помощта на четка нанесете тази смес върху "картофките". Запечете ги във фурната до златисто за около 15 минути.
5. Наредете "картофките" във хартиени фунийки, поставени на стойки.
6. За "майонезата" направете сладкарски крем и го оставете да изстине върху плосък съд. След това смесете студения крем с предварително леко разбитата сметана. Сложете по 1 с.л. върху всяка порцийка "картофки".
Това печиво е подходящо за детско парти.
Продукти
- За кексовото тесто:250 г масло 250 г захар 250 г брашно 5 яйца 0.5 шушулка ванилия 1 лимонЗа намазване:100 мл прясно мляко 1 яйце 1 жълтък 90 г захарЗа "майонезата":1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 100 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо