Картофи с къри и  пилешко филе
Ако е необходимо изтънете филетата така, че да ви се получат осем броя. Сложете ги в купа и ги залейте с джинджифиловия сироп, малко захар и капка олио. Хубаво ги разбъркайте и ги оставете в маринатата десетина минути.
Измийте пресните картофи и ги нарежете на половинки. Сложете олио в дълбок тиган с капак и запържете кърито на прах. След това добавете картофите и ги залейте с кокосовото мляко /ако то е много гъсто, разредете го с вода/. Почистете зеления фасул и го пуснете при картофите след 10-15 минути от началото на тяхното приготвяне. Нарежете на ситно зеления лук и го добавете най-накрая в тигана с картофите. Овкусете със сол и пипер по ваш вкус.
Накиснете дървените шишчета във вода и нанижете по едно филе на шишче /все едно го шиете/. Поставете шишчетата в грил-тиган или обикновен да се изпекат от двете страни.

Продукти

  • 350 г пилешко филе 2 с.л. джинджифилов сироп 1 ч.л. къри на прах 450 г млади картофи 400 мл кокосово мляко 300 г зелен фасул 3 стръка зелен лук слънчогледово олио сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички