Картофени ветрила

Картофени ветрила

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре небелените картофи и ги подсушете.
2. С остро ножче нарежете всеки картоф на филийки с дебелина 2-3 мм, без да стигате до долу, т.е. без да отделяте филийките.
3. Сипете зехтин в тавичка и подредете картофите. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 45 минути.
4. За соса разбъркайте добре киселото мляко с майонезата. нарежете много на ситно обелените скилидки чесън и дивия лук. Добавете ги в соса и разбъркайте.
5. Подредете изпечените картофи в плато, като внимавате при пренасянето. Върху всеки картоф сложете от соса.

Продукти

  • 8 картофа
  • зехтин
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 връзка див лук
  • 170 мл кисело мляко
  • 3 с.л. нискомаслена майонеза

Свързани рецепти