Начин на приготвяне:
1. Измийте добре картофите и ги сварете за 30 минути в подсолена вода.
2. За пълнежа направете парено тесто, като затоплите първо кърито в тенджерка. Добавете водата, прясното мляко и маслото. Щом сместа заври, изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично в продължение на няколко минути, докато се оформи топка тесто и то започне да съска.
3. Пресипете тестото в купа. Добавете яйцата едно по едно, като бъркате енергично след всяко, докато се поеме от тестото.
4. Нарежете на кубчета от по 1 см нанаса и пилето. Добавете ги при тестото. Дивият лук нарежете на много ситно. Добавете и него. Овкусете сместа със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Разрежете картофите на половинки и издълбайте всяка, като лодка, с помощта на лъжичка. Може да добавите вътрешността от картофите към плънката.
6. Подредете картофите в тавичка и ги напълнете с плънката. Печете картофите 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
7. За сос Холандез разтопете маслото. В купа сипете жълтъците с оцета и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте ги на водна баня докато се превърнат в гладка пяна. Дръпнете ги от парата и добавете разтопеното масло на тънка струйка като не преставате да бъркате енергично с помощта на тел.
9. Гарнирайте всеки пълнен картоф с 1 с.л. сос и поръсете със ситно нарязан див лук.
2. За пълнежа направете парено тесто, като затоплите първо кърито в тенджерка. Добавете водата, прясното мляко и маслото. Щом сместа заври, изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично в продължение на няколко минути, докато се оформи топка тесто и то започне да съска.
3. Пресипете тестото в купа. Добавете яйцата едно по едно, като бъркате енергично след всяко, докато се поеме от тестото.
4. Нарежете на кубчета от по 1 см нанаса и пилето. Добавете ги при тестото. Дивият лук нарежете на много ситно. Добавете и него. Овкусете сместа със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Разрежете картофите на половинки и издълбайте всяка, като лодка, с помощта на лъжичка. Може да добавите вътрешността от картофите към плънката.
6. Подредете картофите в тавичка и ги напълнете с плънката. Печете картофите 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
7. За сос Холандез разтопете маслото. В купа сипете жълтъците с оцета и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте ги на водна баня докато се превърнат в гладка пяна. Дръпнете ги от парата и добавете разтопеното масло на тънка струйка като не преставате да бъркате енергично с помощта на тел.
9. Гарнирайте всеки пълнен картоф с 1 с.л. сос и поръсете със ситно нарязан див лук.
Продукти
За картофите:
- 3 големи картофа
- 50 мл вода
- 50 мл прясно мляко
- 50 г масло
- 1 ч.л. къри
- щипка сол
- 2 яйца
- 60 г ананас
- 150 г пушено пиле
- 0.5 връзка див лук
За сос Холандез:
- 3 жълтъка
- 2 с.л. оцет
- 4 с.л. бяло вино
- 250 г меко масло