1. Сварете картофите и ги настържете в купа. Добавете гриса, пармезана, яйцето и лука и разбъркайте всичко добре. Върху парче прозрачно фолио сложете половината от сместа и го оформете като руло. Завийте го с фолиото като бонбон. Сложете двете рула в тавичка и ги печете 20 минути на 100 градуса.
2. За чака-лака запържете лука и моркова, нарязани на ситно в малко зехтин. Добавете чесъна, кърито, чушката и зелевите листа. Разбъркайте и оставете ястието леко да се запържи.
3. Нарежете изстиналите картофени рула на дебели парчета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в масло.
4. Сервирайте картофените крокети за основа, а върху тях чака-лака. Гарнирайте с малко сос.

Продукти

  • За картофените крокети:400 г картофи 60 г грис 60 г настърган пармезан 1 яйце 0.5 връзка див лук сол1 с.л. зехтин или бучка масло брашноЗа чака-лака:1 глава лук 2 скилидки чесън 1 с.л. къри на прах 1 морков 100 г листа от брюкселско зеле сол и черен пипер 1 червена чушкаЗа соса:4 с.л. сметана сол и черен пипер кресон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички