Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите и ги настържете в купа. Добавете гриса, пармезана, яйцето и лука и разбъркайте всичко добре. Върху парче прозрачно фолио сложете половината от сместа и го оформете като руло. Завийте го с фолиото като бонбон. Сложете двете рула в тавичка и ги печете 20 минути на 100 градуса.
2. За чака-лака запържете лука и моркова, нарязани на ситно в малко зехтин. Добавете чесъна, кърито, чушката и зелевите листа. Разбъркайте и оставете ястието леко да се запържи.
3. Нарежете изстиналите картофени рула на дебели парчета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в масло.
4. Сервирайте картофените крокети за основа, а върху тях чака-лака. Гарнирайте с малко сос.

Продукти

За картофените крокети:

  • 400 г картофи
  • 60 г грис
  • 60 г настърган пармезан
  • 1 яйце
  • 0.5 връзка див лук
  • сол
  • 1 с.л. зехтин или бучка масло
  • брашно

За чака-лака:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1 морков
  • 100 г листа от брюкселско зеле
  • сол и черен пипер
  • 1 червена чушка

За соса:

  • 4 с.л. сметана
  • сол и черен пипер
  • кресон

Свързани рецепти