Картофени крокети и салата с крутони и каперси

1. Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сварете ги в подсолена вода до омекване. Прецедете ги и ги намачкайте в купа. Добавете две яйца и разбъркайте. Сложете шепа галета, счукания или пасиран чесън и нарязания на едро магданоз. Овкусете с черен пипер.
2. Нарежете филиите хляб на кубчета. Загрейте малко зехтин в тиган. Смачкайте чесъна и го пуснете в тигана, а след това добавете и кубчетата хляб. След като се запържат, ги извадете да се отцедят върху салфетка.
3. В голяма чиния наредете цели измитите и подсушени листа маруля. Върху тях сложете кубчета домат, колелца лук и бланширан зелен фасул. Разпръснете крутоните, каперсите и шамфъстъците. Овкусете със сол, пипер, оцет и зехтин.
4. В чинии си пригответе брашното, галетата и разбитите яйца. С мокри ръце оформяйте крокети, след това ги овалвайте в брашно, яйце и накрая в галета. Готовите крокети нареждайте в чиния. След това ги изпържете до златисто в дълбок съд с достатъчно мазнина. Изцеждайте готовите крокети върху салфетка.

Продукти

  • За крокетите:
  • 800 г картофи
  • 1 скилидка чесън
  • 5 стръка магданоз
  • 4 яйца
  • 100 г галета
  • сол и черен пипер
  • 50 г брашно
  • За салатата:
  • 3 филии стар бял хляб
  • 1 скилидка чесън
  • 1 маруля
  • 50 г зелен фасул
  • 6 дребни домата
  • 50 г каперси или каперсови ябълки /cucunci/
  • 20 г шамфъстък без черупки
  • балсамов оцет
  • сол и черен пипер
  • 1 глава лук шалот
  • зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички