Картофени крокети и салата с крутони и каперси
Рецепта от: Джовани Каминита
1. Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сварете ги в подсолена вода до омекване. Прецедете ги и ги намачкайте в купа. Добавете две яйца и разбъркайте. Сложете шепа галета, счукания или пасиран чесън и нарязания на едро магданоз. Овкусете с черен пипер.
2. Нарежете филиите хляб на кубчета. Загрейте малко зехтин в тиган. Смачкайте чесъна и го пуснете в тигана, а след това добавете и кубчетата хляб. След като се запържат, ги извадете да се отцедят върху салфетка.
3. В голяма чиния наредете цели измитите и подсушени листа маруля. Върху тях сложете кубчета домат, колелца лук и бланширан зелен фасул. Разпръснете крутоните, каперсите и шамфъстъците. Овкусете със сол, пипер, оцет и зехтин.
4. В чинии си пригответе брашното, галетата и разбитите яйца. С мокри ръце оформяйте крокети, след това ги овалвайте в брашно, яйце и накрая в галета. Готовите крокети нареждайте в чиния. След това ги изпържете до златисто в дълбок съд с достатъчно мазнина. Изцеждайте готовите крокети върху салфетка.
Продукти
- За крокетите:
- 800 г картофи
- 1 скилидка чесън
- 5 стръка магданоз
- 4 яйца
- 100 г галета
- сол и черен пипер
- 50 г брашно
- За салатата:
- 3 филии стар бял хляб
- 1 скилидка чесън
- 1 маруля
- 50 г зелен фасул
- 6 дребни домата
- 50 г каперси или каперсови ябълки /cucunci/
- 20 г шамфъстък без черупки
- балсамов оцет
- сол и черен пипер
- 1 глава лук шалот
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони