Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Картофени крокети и салата с кротони и каперси

категория 0/5
1. Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сварете ги в подсолена вода до омекване. Прецедете ги и ги намачкайте в купа. Добавете две яйца и разбъркайте. Сложете шепа галета, счукания или пасиран чесън и нарязания на едро магданоз. Овкусете с черен пипер.
2. Нарежете филиите хляб на кубчета. Загрейте малко зехтин в тиган. Смачкайте чесъна и го пуснете в тигана, а след това добавете и кубчетата хляб. След като се запържат, ги извадете да се отцедят върху салфетка.
3. В голяма чиния наредете цели измитите и подсушени листа маруля. Върху тях сложете кубчета домат, колелца лук и бланширан зелен фасул. Разпръснете кротоните, каперсите и шамфъстъците. Овкусете със сол, пипер, оцет и зехтин.
4. В чинии си пригответе брашното, галетата и разбитите яйца. С мокри ръце оформяйте крокети, след това ги овалвайте в брашно, яйце и накрая в галета. Готовите крокети нареждайте в чиния. След това ги изпържете до златисто в дълбок съд с достатъчно мазнина. Изцеждайте готовите крокети върху салфетка.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Джовани Каминита