Картофена тортия със салата от домати

1. За салатата нарежете доматите на кубчета, а лука на ситно. Поръсете накъсан босилек и овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Хубаво разбъркайте салатата.
2. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Загрейте зехтин в тигана и сложете картофите. Запържете ги за 5 минути, като ги забърквате. След това добавете нарязаните на ситно лук и чесън и кубчетата бекон. Разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно листа салвия.
3. В купа разбийте яйцата. Овкусете със малко сол, черен пипер и нарязани листа салвия. Изсипете яйцата върху картофите и намалете огъня. Пържете тортията около осем минути. Може да похлупите тигана. Извадете тортията върху чиния със съответния размер без да я обръщате - изпържената страна да си остане отдолу. Напръскайте отгоре със зехтин, захлупете с тигана и обърнете тортията рязко. Пържете я още 2-3 минути.
4. Сервирайте триъгълно парче тортия със салата от домати и пресен хляб.

Продукти

  • 10 бр. домати
  • 4 стръка босилек
  • 600 г картофи
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г пушен бекон
  • 30 г масло
  • 2 стръка салвия
  • 7 бр. яйца
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички