Картофена тортия със салата от домати
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За салатата нарежете доматите на кубчета, а лука на ситно. Поръсете накъсан босилек и овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Хубаво разбъркайте салатата.
2. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Загрейте зехтин в тигана и сложете картофите. Запържете ги за 5 минути, като ги забърквате. След това добавете нарязаните на ситно лук и чесън и кубчетата бекон. Разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно листа салвия.
3. В купа разбийте яйцата. Овкусете със малко сол, черен пипер и нарязани листа салвия. Изсипете яйцата върху картофите и намалете огъня. Пържете тортията около осем минути. Може да похлупите тигана. Извадете тортията върху чиния със съответния размер без да я обръщате - изпържената страна да си остане отдолу. Напръскайте отгоре със зехтин, захлупете с тигана и обърнете тортията рязко. Пържете я още 2-3 минути.
4. Сервирайте триъгълно парче тортия със салата от домати и пресен хляб.
Продукти
- 10 бр. домати
- 4 стръка босилек
- 600 г картофи
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 200 г пушен бекон
- 30 г масло
- 2 стръка салвия
- 7 бр. яйца
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут