Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Картофена тортиля със салата от домати

категория 0/5
1. За салатата нарежете доматите на кубчета, а лука на ситно. Поръсете накъсан босилек и овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Хубаво разбъркайте салатата.
2. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Загрейте зехтин в тигана и сложете картофите. Запържете ги за 5 минути, като ги забърквате. След това добавете нарязаните на ситно лук и чесън и кубчетата бекон. Разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно листа салвия.
3. В купа разбийте яйцата. Овкусете със малко сол, черен пипер и нарязани листа салвия. Изсипете яйцата върху картофите и намалете огъня. Пържете тортилята около осем минути. Може да похлупите тигана. Извадете тортилята върху чиния със съответния размер без да я обръщате - изпържената страна да си остане отдолу. Напръскайте отгоре със зехтин, захлупете с тигана и обърнете тортилята рязко. Пържете я още 2-3 минути.
4. Сервирайте триъгълно парче тортиля със салата от домати и пресен хляб.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен