Картофена супа с колбас
В тенджера с няколко капки олио сложете парчета обелена кора от портокал. Добавете и ситно нарязан лук и чесън и ги запържете леко. Излейте бульона, млякото и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Сложете и нарязания праз, и филията хляб. Щом се сварят картофите, дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. След това я върнете на котлона и добавете нарязаните на ситно тиквичка, морков и наденица, както и зърната от един кочан царевица /може да се ползва и замразена/. Овкусете със сол и пипер и варете супата още десетина минути.
За маслото с подправки оставете маслото да омекне и го разбъркайте със ситно нарязан магданоз и зелените листа на крехък пресен лук или див лук. Поднесете билковото масло върху филийка черен хляб заедно с топлата супа.

Продукти

  • 300 г по-сухи картофи 1 портокал 200 мл прясно мляко 1 морков 1 тиквичка 1 царевица 1 пушена наденица 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 стрък праз лук 800 мл говежди бульон олио 1 филия хляб сол и пипер на вкусЗа намазване:50 г масло 1 стрък зелен лук 1 стрък магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички