Начин на приготвяне:
В тенджера с няколко капки олио сложете парчета обелена кора от портокал. Добавете и ситно нарязан лук и чесън и ги запържете леко. Излейте бульона, млякото и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Сложете и нарязания праз, и филията хляб. Щом се сварят картофите, дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. След това я върнете на котлона и добавете нарязаните на ситно тиквичка, морков и наденица, както и зърната от един кочан царевица /може да се ползва и замразена/. Овкусете със сол и пипер и варете супата още десетина минути.
За маслото с подправки оставете маслото да омекне и го разбъркайте със ситно нарязан магданоз и зелените листа на крехък пресен лук или див лук. Поднесете билковото масло върху филийка черен хляб заедно с топлата супа.
За маслото с подправки оставете маслото да омекне и го разбъркайте със ситно нарязан магданоз и зелените листа на крехък пресен лук или див лук. Поднесете билковото масло върху филийка черен хляб заедно с топлата супа.
Продукти
- 300 г по-сухи картофи
- 1 портокал
- 200 мл прясно мляко
- 1 морков
- 1 тиквичка
- 1 царевица
- 1 пушена наденица
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък праз лук
- 800 мл говежди бульон
- олио
- 1 филия хляб
- сол и пипер на вкус
За намазване:
- 50 г масло
- 1 стрък зелен лук
- 1 стрък магданоз