Картофена супа с колбас

Картофена супа с колбас

Начин на приготвяне:

В тенджера с няколко капки олио сложете парчета обелена кора от портокал. Добавете и ситно нарязан лук и чесън и ги запържете леко. Излейте бульона, млякото и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Сложете и нарязания праз, и филията хляб. Щом се сварят картофите, дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. След това я върнете на котлона и добавете нарязаните на ситно тиквичка, морков и наденица, както и зърната от един кочан царевица /може да се ползва и замразена/. Овкусете със сол и пипер и варете супата още десетина минути.
За маслото с подправки оставете маслото да омекне и го разбъркайте със ситно нарязан магданоз и зелените листа на крехък пресен лук или див лук. Поднесете билковото масло върху филийка черен хляб заедно с топлата супа.

Продукти

  • 300 г по-сухи картофи
  • 1 портокал
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 морков
  • 1 тиквичка
  • 1 царевица
  • 1 пушена наденица
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък праз лук
  • 800 мл говежди бульон
  • олио
  • 1 филия хляб
  • сол и пипер на вкус

За намазване:

  • 50 г масло
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 стрък магданоз

Свързани рецепти