Картофена салата с печена сьомга и скариди
Рецепта от: Мери Бери
Тази салата съчетава сготвени и свежи продукти, което я прави идеална за предястие.
Продукти
- 3 парчета х 125 г филе сьомга, с кожа
- 1 лимон,с ок
- 16 сготвени кралски скариди
- 500 г пресни картофи
- 4 с.л. зехтин
- 3 с.л. дижонска горчица
- 1 с.л. захар
- 3 с.л. бял винен оцет
- 6 с.л. майонеза
- 1 връзка пресен лук
- 150 г репички
- 4 стръка селъри
- 1 малка връзка магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете парчетата сьомга върху лист алуминиево фолио. Поръсете ги със сол и черен пипер. Покрийте с втори лист алуминиево фолио и съединете краищата на двата листа с леко притискане. Поставете в тава и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути.
- 2. Почистете и измийте пресните картофи без да ги белите. Сварете ги в студена вода. Прецедете ги и следа като изстинат, ги нарежете на едро.
- 3. За дресинга сипете в голяма купа горчицата, оцета, зехтина, захарта, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 4. Нарежете стръковете селъри на ситно, а пресният лук и репичките - на тънки кръгчета. Добавете нарязаните картофи, селъри, пресен лук и репички в купата с дресинга. Добавете майонезата и нарязаните листа магданоз и разбъркайте всичко добре.
- 5. Отстранете кожата на филетата печена сьомга и я накъсайте на парчета.
- 6. Сипете картофената салата в голяма чиния. Върху нея подредете парчетата печена сьомга, а върху нея - скаридите. Накрая поръсете с микрорастения.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски