Тази салата съчетава сготвени и свежи продукти, което я прави идеална за предястие.

Продукти

  • 3 парчета х 125 г филе сьомга, с кожа
  • 1 лимон,с ок
  • 16 сготвени  кралски скариди
  • 500 г пресни картофи
  • 4 с.л. зехтин
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. захар
  • 3 с.л. бял винен оцет
  • 6 с.л. майонеза
  • 1 връзка пресен лук
  • 150 г репички
  • 4 стръка селъри
  • 1 малка връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете парчетата сьомга върху лист алуминиево фолио. Поръсете ги със сол и черен пипер. Покрийте с втори лист алуминиево фолио и съединете краищата на двата листа с леко притискане. Поставете в тава и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути.
  • 2. Почистете и измийте пресните картофи без да ги белите. Сварете ги в студена вода. Прецедете ги и следа като изстинат, ги нарежете на едро.
  • 3. За дресинга сипете в голяма купа горчицата, оцета, зехтина, захарта, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • 4. Нарежете стръковете селъри на ситно, а пресният лук и репичките - на тънки кръгчета. Добавете нарязаните картофи, селъри, пресен лук и репички в купата с дресинга. Добавете майонезата и нарязаните листа магданоз и разбъркайте всичко добре.
  • 5. Отстранете кожата на филетата печена сьомга и я накъсайте на парчета.
  • 6. Сипете картофената салата в голяма чиния. Върху нея подредете парчетата печена сьомга, а върху нея - скаридите. Накрая поръсете с микрорастения.

Свързани рецепти

Виж всички