Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера с вряща вода и сложете нарязаните на едро селъри, небелената глава бял лук и фенела. Обелете кората на лимона и добавете щипка сол. Поставете октоподите /около 1 кг/ вътре и варете 1 час, докато можете да прободете с вилица месото на октопода.
2. Обелете и нарежете на еднакви кубчета картофите. Сварете ги до готовност, но без да се разкашкват. Прецедете ги.
3. За дресинга изтискайте лимоновия сок в голяма купа, добавете зехтина и разбъркайте. Нарежете лютата чушка и магданоза на много ситно и ги добавете. Разбъркайте.
4. Обелете скилидката чесън, посолете я и я намачкайте на паста с помощта на нож. 
5. Обелете и нарежете на тънки полумесеци червения лук. Отстранете очите на октоподите, а месото нарежете на парчета. Добавете всичко заедно с пастата от чесън и картофите в купата с дресинга. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте салатата, поръсена с листа магданоз.

Продукти

  • 2 октопода
  • 4 големи картофа
  • 1 глава червен лук
  • 1 глава лук
  • 2 стръка селъри
  • 1 глава фенел
  • 1 лимон
  • кора
  • 0.5 връзка магданоз

За дресинга:

  • 1 лимон
  • сок
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 суха люта чушка
  • 2 стръка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • сол

Свързани рецепти