Картофена яхния с кайма
Рецепта от: Рефика Биргюл

1. В тенджера сипете каймата и я запържете като я разделяте с помощта на шпатула. Обелете и нарежете едната глава лук на ситно и я добавете при каймата. Запържете за кратко и добавете зехтина и маслото. Добавете другата глава лук - обелена и разрязана на две половини. Продължете да запържвате каймата до златисто, като я разделяте на песъчинки.
2. Добавете сухите подправки - кимион, червен пипер, зърна черен пипер и сол. Разбъркайте за 20 секунди. Добавете доматеното пюре и запържете и него за половин минута.
3. Налейте доматения сок и бульона. Обелените картофи разрежете на по 8 парчета и ги добавете в тенджерата. Разбъркайте много добре. Достатъчно е течността да е до ръба на картофите. Захлупете тенджерата и оставете да заври. След това намалете силата на огъня и гответе 30 минути.
4. Поднесете топлата картофена яхния с кайма, поръсена с листенца мащерка и гарнирана с кисело мляко или кисели краставички.
Продукти
- 150 г говежда кайма
- 6 средни картофа
- 1 1/2 ч.ч. доматен сок
- 2 глави лук
- 250 мл телешки бульон
- 3 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- 3 ч.л. масло
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 1 с.л. сол
- 3-4 стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото