Картофена яхния с кайма

1. В тенджера сипете каймата и я запържете като я разделяте с помощта на шпатула. Обелете и нарежете едната глава лук на ситно и я добавете при каймата. Запържете за кратко и добавете зехтина и маслото. Добавете другата глава лук - обелена и разрязана на две половини. Продължете да запържвате каймата до златисто, като я разделяте на песъчинки.

2. Добавете сухите подправки - кимион, червен пипер, зърна черен пипер и сол. Разбъркайте за 20 секунди. Добавете доматеното пюре и запържете и него за половин минута.

3. Налейте доматения сок и бульона. Обелените картофи разрежете на по 8 парчета и ги добавете в тенджерата. Разбъркайте много добре. Достатъчно е течността да е до ръба на картофите. Захлупете тенджерата и оставете да заври. След това намалете силата на огъня и гответе 30 минути.

4. Поднесете топлата картофена яхния с кайма, поръсена с листенца мащерка и гарнирана с кисело мляко или кисели краставички.

Продукти

  • 150 г говежда кайма
  • 6 средни картофа
  • 1 1/2 ч.ч. доматен сок
  • 2 глави лук
  • 250 мл телешки бульон
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 ч.л. масло
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 с.л. сол
  • 3-4 стръка прясна мащерка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички