Картофен огретен

Картофен огретен

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на филийки с дебелина 1-1.5 см.
2. Намажете с масло дълбока правоъгълна тава и изсипете картофите в нея. Върху тях поръсете нарязания на ситно чесън и настърганото сирене грюер, чедар или кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер и залейте със сметаната.
3. Разбъркайте добре всичко и разстелете картофите. Печете огретена в предварително загрята фурна 60-70 минути.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 2 кг картофи
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г сирене грюер
  • 300 мл течна животинска сметана
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер

Свързани рецепти