Картофен хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги в тенджера с подсолена вода. Прецедете ги, върнете ги в тенджерата и ги захлупете.
2. Нарежете беконът на кубчета и ги запържете в добре загрят сух тиган до хрупкавост. Прецедете бекона през цедка, за да отстраните излишната мазнина. Затоплете леко млякото.
3. Изсипете брашното на плота и поръсете по края му солта. В кладенче поставете маята, захарта и черния пипер. Минете картофите през преса, направо върху брашното и останалите продукти. Добавете парченцата бекон, нарязания на ситно розмарин и зехтина. Омесете продуктите и добавяйте малко по малко топлото мляко. Омесете гладко тесто и го оформете на руло.
4. Намажете с мазнина дълбока правоъгълна форма за кекс и постелете дъното и с хартия за печене. Поставете рулото от тесто във формата. Оставете хляба да втаса на топло 45 минути.
5. Разбийте яйцето и намажете хляба с него. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.
2. Нарежете беконът на кубчета и ги запържете в добре загрят сух тиган до хрупкавост. Прецедете бекона през цедка, за да отстраните излишната мазнина. Затоплете леко млякото.
3. Изсипете брашното на плота и поръсете по края му солта. В кладенче поставете маята, захарта и черния пипер. Минете картофите през преса, направо върху брашното и останалите продукти. Добавете парченцата бекон, нарязания на ситно розмарин и зехтина. Омесете продуктите и добавяйте малко по малко топлото мляко. Омесете гладко тесто и го оформете на руло.
4. Намажете с мазнина дълбока правоъгълна форма за кекс и постелете дъното и с хартия за печене. Поставете рулото от тесто във формата. Оставете хляба да втаса на топло 45 минути.
5. Разбийте яйцето и намажете хляба с него. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.
Продукти
- 300 г картофи 150 г пушен бекон 400 г брашно 1 стрък розмарин 7 г суха мая 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 1 ч.л. черен пипер 3 с.л. зехтин 250 мл прясно мляко 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад