Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете различни цветове цвекло в подсолена вода до омекване. След това го нарежете на тънки кръгли филийки и ги подредете в правоъгълна чиния.
2. За дресинга сипете съставките в тенджерка и оставете да къкри на слаб огън, до сгъстяване.
3. В купа разбъркайте сметаната и олио от трюфел. Овкусете със сол и черен пипер. Потопете малките топчици моцарела в сметаната и хубаво, но внимателно разбъркайте.
4. Поръсете филийките цвекло с гъстия сироп. Отгоре подредете няколко листа бейби спанак. След това поставете внимателно топчиците моцарела върху цвеклото.

Продукти

  • 5 глави цвекло
  • 1 с.л. олио от трюфели
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 300 г бейби моцарела
  • сол и черен пипер

За дресинга:

  • 100 мл балсамов оцет
  • 8 с.л. захар
  • 10 с.л. ябълков оцет
  • 4 с.л. олио
  • сол

Свързани рецепти