1. Измийте и подсушете добре съвсем млади, продълговати тиквички. Направете разрез по дължина, но не от край до край, върху всяка тиквичка.
2. Загрейте 3 пръста олио в тиган и изпържете тиквичките. Извадете изпържените тиквички в чиния, постлана със салфетка.
3. За плънката обелете и нарежете много на ситно лука. Скилидката чесън нарежете на тънки филийки. Разтопете маслото в тиган и запържете лука и чесъна в него. Добавете каймата и я запържете, като я разделяте с помощта на дървена лъжица.
4. Обелете домата, разрежете го на четвъртинки и отстранете меката им част. Нарежете твърдата част на малки кубчета. Нарежете листата магданоз на ситно. Добавете домата и магданоза към каймата и разбъркайте.
5. Разтворете доматеното пюре в бульона и го добавете в тигана. Разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер, кимион и кориандър.
6. Подредете пържените тиквички в тава, постлана с хартия за печене. Разтворете "коремчетата" на тиквичките и ги напълнете с плънката. Печете тиквичките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
7. Сервирайте карнъ ярък с таратор с тиквички.

Продукти

  • 10 бейби тиквички олио за пържене 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 с.л. масло 1 домат 250 г агнешка кайма 1 връзка магданоз 1 с.л. доматено пюре 1 ч.ч. телешки бульон сол и черен пипер щипка смлян кориандър щипка смлян кимион

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички