Карибски пай с банани и кокос
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото смесете брашното с какаото и солта. Сипете ги на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете млякото, маята, захарта, жълтъка и маслото. Смесете продуктите и постепенно омесете тесто. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото 1 час на стайна температура да втаса.
2. За кокосовия сладкарски крем в тенджерка сипете прясното мляко заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбъркайте жълтъците с малко студено кокосово мляко - останалото добавете в тенджерката. Към жълтъците добавете другата половина захар и брашното. Щом млякото заври, добавете малко от него към сместа с жълтъци и разбъркайте. Изсипете всичко в тенджерата и бъркайте около 5 минути докато кремът се сгъсти. Разстелете крема върху плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете крема да се охлади.
3. В тавичка запечете половината кокосови стърготини, за 5 минути на 180 градуса. Разбийте сметаната със захарта до пухкавост и я прехвърлете в пош с назъбен накрайник.
4. Разточете тестото и го прехвърлете в плоска кръгла форма или тавичка, предварително намазана с масло. Напаснете тестото по формата и го надупчете. Изсипете половината сладкарски крем и го разстелете. Печете пая на 180 градуса 20 минути.
5. Нарежете бананите на кръгчета и ги наредете върху изстиналия пай. Смесете останалия кокосов крем със суровите кокосови стърготини и го разстелете върху бананите. Напрвете розички от бита сметана по края на пая и една по-голяма, по средата. Поръсете със запечените кокосови стърготини.
2. За кокосовия сладкарски крем в тенджерка сипете прясното мляко заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбъркайте жълтъците с малко студено кокосово мляко - останалото добавете в тенджерката. Към жълтъците добавете другата половина захар и брашното. Щом млякото заври, добавете малко от него към сместа с жълтъци и разбъркайте. Изсипете всичко в тенджерата и бъркайте около 5 минути докато кремът се сгъсти. Разстелете крема върху плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете крема да се охлади.
3. В тавичка запечете половината кокосови стърготини, за 5 минути на 180 градуса. Разбийте сметаната със захарта до пухкавост и я прехвърлете в пош с назъбен накрайник.
4. Разточете тестото и го прехвърлете в плоска кръгла форма или тавичка, предварително намазана с масло. Напаснете тестото по формата и го надупчете. Изсипете половината сладкарски крем и го разстелете. Печете пая на 180 градуса 20 минути.
5. Нарежете бананите на кръгчета и ги наредете върху изстиналия пай. Смесете останалия кокосов крем със суровите кокосови стърготини и го разстелете върху бананите. Напрвете розички от бита сметана по края на пая и една по-голяма, по средата. Поръсете със запечените кокосови стърготини.
Продукти
- За тестото:200 г брашно 15 г какао 30 г масло 1 пакетче суха мая 100 мл прясно мляко 2 с.л. захар щипка сол 1 жълтъкЗа кокосовия крем:1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 250 мл кокосово мляко 100 г захар 4 жълтъка 2 с.л. брашноДопълнително:200 мл течна сметана 75 г захар 100 г кокосови стърготини 4 банана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери