1. За запарката от хибискус сипете в подходящ съд цветовете хибискус, пръчката канела, карамфила, анасона, нарязания на филийки джинджифил и 3 парчета кора от портокал. Добавете малко захар и залейте с 2 литра вряща вода. Оставете сместа да къкри в продължение на 4-5 минути и дръпнете от огъня. Захлупете съда и оставете сместа да изстине. Прецедете сместа.

2. В шейкър сложете кублчета лед. Добавете 3 части от сорела, 2 части ром и 1/2 част лимонов сок. Разклатете добре.

3. Сервирайте в стъклени чаши на столче. Украсете с резен лимон.

Продукти

  • За Сорела:
  • 2 литра вода
  • 500 г сушен хибискус
  • 1 пръчка канела
  • 3 гвоздейчета карамфил
  • 1 звездичка анасон
  • 50 г корен джинджифил
  • 3 корички от портокал
  • захар
  • За коктейла:
  • лед на кубчета
  • 3 части Сорел
  • 2 части бял ром
  • 1/2 част лимонов сок
  • резени лимон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички