Карибски коктейл "Сорел"
Рецепта от: Ейнсли Хариът
1. За запарката от хибискус сипете в подходящ съд цветовете хибискус, пръчката канела, карамфила, анасона, нарязания на филийки джинджифил и 3 парчета кора от портокал. Добавете малко захар и залейте с 2 литра вряща вода. Оставете сместа да къкри в продължение на 4-5 минути и дръпнете от огъня. Захлупете съда и оставете сместа да изстине. Прецедете сместа.
2. В шейкър сложете кублчета лед. Добавете 3 части от сорела, 2 части ром и 1/2 част лимонов сок. Разклатете добре.
3. Сервирайте в стъклени чаши на столче. Украсете с резен лимон.
Продукти
- За Сорела:
- 2 литра вода
- 500 г сушен хибискус
- 1 пръчка канела
- 3 гвоздейчета карамфил
- 1 звездичка анасон
- 50 г корен джинджифил
- 3 корички от портокал
- захар
- За коктейла:
- лед на кубчета
- 3 части Сорел
- 2 части бял ром
- 1/2 част лимонов сок
- резени лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé