1. В купичка сложете 60 г паста от тамаринд и добавете 120 мл гореща вода. Разбъркайте и оставете настрани за 15 минути. След това претрийте пастата с ръце и прецедете през фина цедка.

2. Нарязаното на парчета от по 4 см месо поръсете с куркума, лют червен пипер и 1 с.л. кокосов оцет. Оваляйте добре и поставете в тенджера под налягане. Залейте с 200-300 мл вода и затворете тенджерата. Гответе до готовност (след като чуете първото изсвирване, намалете силата на огъня, след четвъртото изсвирване месото е готово).

3. В чопър или хаванче счукайте скилидките чесън и обеления корен джинджифил с малко вода.

4. В дълбок тиган сипете олио и запържете нарязания на полумесеци лук, за около 10 минути. Добавете смлените чесън и джинджифил и разбъркайте. Добавете нарязаните люти чушки и отново разбъркайте. След това добавете нарязания на кубчета домат. Овкусетъ със сол, черен пипер, смлян кориандър, гарам масала, семена кимион. Разбъркайте.

5. Добавете свареното месо заедно с течността в тигана. Добавете тамариндовата вода и оставете да заври. Накрая добавете къри листа и листа кориандър.

Продукти

  • 6 глави лук шалот
  • 20 скилидки чесън
  • 6 см корен джинджифил
  • 6 зелени люти чушки
  • 1 с.л. черен синап
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 2 гвоздейчета карамфил
  • 4 см пръчка канела
  • 1/2 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 2 с.л. олио
  • 1 кг свинска плешка
  • 1 ч.л. сол
  • Допълнително:
  • 2 ч.л. семена кориандър
  • 75 мл тамариндова течност
  • 3 зелени люти чушки
  • 5 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички